En Sıcak Konular

CHP hangi yıldızları transfer edecek

0 0 0000 00:00 tsi
CHP hangi yıldızları transfer edecek Genel seçim için tarih tartışması yaşanırken, siyasi partilerin seçim projeksiyonunda da kapsama alanı giderek netleşiyor. CHP de vitrinini 'yıldızlar'la yeniliyor. Listede Ulusoy'un ismi bile var...

Genel seçim için tarih tartışması yaşanırken, siyasi partilerin seçim projeksiyonunda da kapsama alanı giderek netleşiyor. Ünlü isimler siyasi arenada saf tutmaya, önümüzdeki 5 yılda Türkiye vitrinine çıkmaya hazırlanıyor..

CHP’nin kapsama alanına giren isimlerin kimi iktidar partisi AKP’nin hedefinde, kimi partiye siyasi olarak yakın duruyor. İşte önümüzdeki genel seçime yönelik olarak CHP’nin ilgi alanında bulunan ünlü milletvekili adayları:

REKTÖR PROF. YÜCEL AŞKIN: AKP’nin hedefinde oldu, tutuklandı, hastalandı, yargılandı. Baykal, Van’a kadar giderek bizzat ziyaret etti. Ankara’ya geldiğinde ilgisinden dolayı eşiyle birlikte Baykal’a teşekkür etti. Rektörlük seçiminde aday olmaması da “seçimi düşünüyor” yorumlarını artırdı.

ZEKERİYA TEMİZEL: Bir dönemin simge ismi. Son dönemlerde en çok konuşulan Maliye Bakanı. Baykal’la görüşüyor. BDDK Başkanlığı yaptı, İstanbul Büyükşehir’e aday oldu. ‘Nereden buldun’ yasasıyla piyasalarda adeta depreme yol açtı. Bazı kesimlerde Derviş’in boşluğunu dolduracak yorumları bile yapılıyor.

HAMZA KAÇAR: Son olarak Başbakan Erdoğan’ın “Ona kefilim” dediği Yasin El Kadı Dosyası’nı hazırlayan ve bunun ardından Maliye Bakanlığı’ndaki Köstebek Operasyonu kapsamında “memurluktan uzaklaştırılan” Başmüfettiş. Şu anda CHP’de milletvekilleriyle görüşüyor ancak seçim sürecinde parti ile direkt temasa geçebileceği belirtiliyor.

ŞÜKRÜ SİNA GÜREL: Bir dönem Ecevit’in en yakınındaki isimlerden biriydi. Şimdi DSP’den koptu, CHP’ye katılma kararı aldığını da hemen açıkladı. Baykal’la görüşüyor. Başta Kıbrıs olmak üzere dış politika argümanlarında da CHP ile yakın politikaları savunuyor.

EM. KORG. ERDOĞAN KARAKUŞ: Ermeni konularında uzman. Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüd (ATESE) Başkanlığı Komutanlığı’nda bulundu. Genelkurmay yayınları arasında çıkan “Arşiv Belgeleriyle Ermeni Faaliyetleri” kitabının hazırlanmasında büyük emek verdi. “Hizmet sunmak istiyorum ve yayınlarımı bırakıyorum” diyerek Baykal’la görüştü.

NECDET PAMİR: Enerji denince ilk akla gelenlerden. CHP komisyonlarıyla çalışıyor. ASAM’da da enerji koordinatörü. Çankaya Belediye Başkanı adayı oldu ama Eşref Erdem-Önder Sav çekişmesinde aradan sıyrılamadı.

HALUK ULUSOY: Futbol Federasyonu Başkanı. Köklü bir aileden geliyor. İstanbul ve Trabzon’da oldukça etkin. “Siyaseti reddediyor ama şartlar onu buna zorlayabilir” yorumları sık sık yapılıyor.

İşte 2007’nin yıldızları

DERVİŞ GÜNDAY: TESK Başkanı. AKP’nin sürekli gündeminde. CHP ile ortak esnaf kurultayı yaptı ve adeta AKP’yi harekete geçirdi. Şimdi Meclis’te konfederasyonun gelirlerinin kısıtlanması yasası ile ortamı yine germiş durumda. Müthiş bir tabana hitap ettiği için seçim döneminin gözdesi.

KEMAL GÜRÜZ: YÖK eski Başkanı. Eğitim dünyasının en popüler isimlerinden biri. Baykal’a eğitim konularında danışmanlık yapıyor. Üniversite seçme sınavının kalkması ve meslek liseleri üzerinde çalışıp raporlar hazırlıyor.

ŞAHNAZ ÇAKIRALP: Tiyatrocu, sinema ve dizi oyuncusu. CHP Parti Meclisi’nin en genç, en güzel ve gözde üyesi. Baykal’la yakın diyalog içinde. Dönem dizisi “Hatırla Sevgili”de Demokrat Parti’li vekilin metresi rolünü kabul ederek CHP’lileri bile şaşırttı.

Akşam



Bu haber 222 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,953 µs