En Sıcak Konular

Canaydın'a dolandırıcılık iddiası!

0 0 0000 00:00 tsi
Canaydın'a dolandırıcılık iddiası! Galatasaray'ın, gelirlerin toplandığı Sportif A.Ş. ile Futbol A.Ş.'yi birleştirme girişimine karşı çıkan Sportif'in yüzde 17'sine sahip QVT fonu, Başkan Canaydın ve bazı yöneticiler hakkında nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla suç duyurusunda bulundu

Galatasaray yönetimi ile Sportif A.Ş.'nin hissedarı olan ABD'li QVT Financal LP arasındaki büyük kriz mahkemeye taşındı. QVT fonu, Ünal Aysal'ın geçen yılın Nisan ayında 38.5 milyon dolara sattığı yüzde 21.05'lik Sportif A.Ş. hisselerinin büyük bölümünü satın alarak, Sportif'e yaklaşık yüzde 17 oranında ortak olmuştu.

Kârın erimesi korkusu

Sarı - kırmızılı kulübün, gelirlerin toplandığı Sportif A.Ş. ile giderlerin yazıldığı Futbol A.Ş.'yi birleştirme girişimine karşı çıkan QVT, Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın ve bazı yöneticiler hakkında dolandırıcılık ve nitelikli dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

QVT Financal LP'nin avukatı Münci İnci, yazılı bir açıklama yaparak müvekkili fonun, Galatasaray Sportif A.Ş.'de yüzde 17 civarında hissesi bulunduğunu belirtti. Avukat İnci, Galatasaray yönetiminin, Sportif A.Ş.'yi sadece gelir elde eden bir şirket olarak halka arz etmesine karşın, Sportif A.Ş. ile Futbol A.Ş.'nin birleşmesine karar verdiğini ifade ederek şunları kaydetti:

SPK inceliyor

"Bu birleşmenin hukuka aykırı olduğunu gerek müvekkilim olan şirketi gerekse küçük yatırımcıyı zarara sokacağını, bu nedenle birleşme talebinin reddedilmesini, kabul edilecekse hisse senetlerinin İMKB'de işlem gördüğü en yüksek bedelle çağrı mükellefiyeti getirilmesini SPK'dan talep etmiş ve Galatasaray'ın birleşme kararına itiraz etmiş bulunmaktayız. Konu halen SPK yönetimi tarafından incelenmektedir.

Galatasaray yöneticilerinin beyan ve kararlarının Türk Ceza Kanunu'nun 157 ve 158 maddelerindeki suçların oluştuğu kanaatine vararak başta Galatasaray Yönetim Kurulu Başkanı Özhan Canaydın olmak üzere, bizce suç teşkil eden fiile iştiraki bulunduğunu tespit ettiğimiz bazı yöneticiler hakkında Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur."
Milliyet



Bu haber 253 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,343 µs