En Sıcak Konular

"Büyük tuzak!"

0 0 0000 00:00 tsi
Amerikan sigorta şirketleri Ermenilere para ödemeye başladı... Bunlardan biri de OYAK'ın ortağı Axa... Türkiye'nin karşı karşıya olduğu büyük tuzak ne? Türk-Amerikan Ticaret Odası Başkanı Ercüment Kılıç anlatıyor...

TÜRK-Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA) eski Başkanı ve Türk-Amerikan Ticaret Odası Başkanı Ercüment Kılıç, Ermeniler'in Türkiye'den tazminat peşinde olduklarını, önlem alınmazsa Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda yüklü tazminatlarla karşı karşıya gelebileceğini bildirdi.

Kılıç, Ermenistan'ın ve Ermeni diasporasının Sözde Ermeni Soykırımı Günü ilan ettikleri 24 Nisan yaklaşırken, Türkiye'yi bekleyen büyük tehlikelere dikkat çekti.

Amerikan sigorta şirketlerinin sözde soykırıma uğradıkları gerekçesiyle Ermeni vatandaşlarına para ödemeye başladıklarını ve bu ödemenin her geçen gün arttığını bildiren Kılıç, şöyle devam etti:

Önce 20 milyon dolar kopardılar

"ABD sigorta şirketlerinin Ermeni kökenli vatandaşlara yaptığı ödemeler birkaç yıl sonra çığ gibi artacak ve Amerika'nın para babaları olan sigortacılık ve bankacılık lobileri Türkiye'den tazminat isteminde bulunacaklar. Ermeniler 27 Ocak 2004'de ilk 'bombalarını patlatıp' Amerikan New York Life'dan sözde soykırım için 20 milyon dolar kopardılar. Sigorta şirketlerinden AXA da, 17 milyon dolarlık tazminatı Ermenilere 10 Temmuz 2006 tarihi itibariyle ödemeye başladı. Ermeniler, AXA'nın kararıyla, en güçlü oldukları eyalet olan Kaliforniya dışında, diğer 49 eyalette de toplu sigorta isteme yönünde ilk adımı attılar.

Demokrat Partinin Kaliforniya Milletvekili Adam Schiff, Temsilciler Meclisi'ne 'Ermeni Soykırımı Kazazedelerine Hakkaniyet Kanunu (Armenian Victims Insurance Fairness Act)' başlığıyla yasa önerisi verdi. Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesi George Radanovich de önergeye imza atan ikinci milletvekili oldu. Şimdi bu tasarı kabul edilirse, sigorta şirketleri de ödedikleri tazminatların Türkiye'ye rücu edilmesi için bastıracaklar.

Yasa önerisi, Amerikan Federal yönetiminin her eyalete (toplam 50 eyalet), sözde Ermeni soykırımı için yetki vermesini ve 'Federal Yönetim Denetimi' altında Ermenilerin sigorta istemlerine yardım edilmesini öngörüyor. Şimdiye kadar 'Soykırım Felaketzede Listesi'ni açıklamayan sigorta şirketleri, bu yasaya uymazlarsa, kapatılmaya kadar varacak yaptırımlarla karşı karşıya kalabilecekler.

Türkiye'den kim para ister?

Şimdi, Ermenilerin 'Kim Türkiye'den Para Almak İster?' (www.ArmenianInsuranceSettlement.com) web sitesine sadece Kaliforniya'dan değil tüm Amerika'dan Ermeniler ve avukatları sel gibi akacaklar. Sonra da, Amerika'nın sigorta ve bankacılık lobileri, Türkiye'den istemde bulunacaklar. Türkiye'de iş yapan Amerikan şirketlerine yaptırım amacı ile Amerikan halkı bazında boykotlar önerilecek. IMF, Dünya Bankası'nı da Türkiye'nin üzerine salacaklar."
 
Hurriyet



Bu haber 248 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,049 µs