En Sıcak Konular

Tartışılacak üç davet

0 0 0000 00:00 tsi
Tartışılacak üç davet Ankara, Avrupa'daki 25 Türk kökenli milletvekilini 24-25 Şubat'ta AB ile ilişkilerin ele alınacağı özel toplantı için davet etti. Listede tartışma yaratacak üç isim var. PKK'ya yardım eden bu üç isim kim? Ankara'nın bu davranışı nasıl yorumlanmalı?

AB ile ilişkilerin ele alınacağı özel toplantı için Ankara'ya davet edilen üç isim Ankara'yı karıştırdı

Ankara ve İstanbul'da 24-25 Şubat'ta AB ile ilişkilerin ele alınacağı özel toplantı için Avrupa'daki 25 Türk milletvekilinin bir bölümüne doğrudan Ankara'dan resmi davet gitti. Bir bölümünü de büyükelçilikler bizzat arayıp çağırdı.

PKK derneklerine destekçi
Davetliler arasında üç isim dikkati çekti: PKK'ya yakın derneklerin AP'deki etkinliklerine yardımcı olan Feleknas Uca... Babası Kongra Gel'in Yönetim Kurulu üyesi olan Evrim Baba... Ermeni soykırımını tanıdığı iddia edilen Kürt kökenli milletvekili Gıyasettin Sayan.

"Beni davet ettiler"
Dışişleri, Feleknas Uca'nın davet edildiğini kabul etti, diğer iki ismi reddetti. Ancak Gıyasettin Sayan, kendisine sözlü davet geldiğini bunun üzerine Ankara'yla görüşüp yazılı davet aldığını söyledi. "Davet edilmedi" denilen Evrim Baba da, "Yazılı-sözlü davet var. Gideceğim" dedi.


Ankara, AB'deki 25 Türk kökenli milletvekiline 24 ve 25 Şubat'ta yapılacak iki toplantı için davetiye gönderdi. Babacan'a bağlı AB İletişim Grubu'nun gönderdiği davetiyedeki PKK'ya yakınlığıyla bilinen 3 isim başkenti karıştırdı.

Ankara, Avrupa Birliği (AB) konusunda yeni bir atağa hazırlanıyor. Dışişleri Bakanlığı kanalıyla Avrupa'daki Türk kökenli milletvekili, senatör ve bakanlara ulaşan Devlet Bakan'ı Ali Babacan'a bağlı AB İleşitim Grubu, tüm Türk kökenli milletvekillerini 24- 25 Şubat günü yapılacak toplantıya davet etti. Ancak davetliler arasındaki üç isim, büyük tartışma yarattı. AP Sol Parti milletvekili Feleknas Uca, Berlin Sol Parti milletvekilleri Gıyasettin Sayan ve Evrim Baba da davetliler arasında yer alırken, Dışişleri Bakanlığı, PKK'lıların çeşitli faaliyetlerine destek verdiği iddia edilen Feleknas Uca'nın iletişim grubunda olduğu için çağrıldığınıbelirtti ve diğer iki milletvekilinin davet edilmediğini öne sürdü.

Sayan'a tavır niye?
Sol Parti Berlin Eyalet Milletvekili Evrim Baba ise, "Beni hem yazılı hem de sözlü çağırdılar" diye konuştu. Bilindiğigibi Evrim Baba'nın babası Kazım Baba PKK'nin siyasallaştırılması amacıyla kurulan Kongra- Gel'in Yönetim Kurulu üyesi olarak daha önce basında yer almıştı. Alman nüfus cüzdanındaki doğum yerinde Kürdistan diye yazdığı belirtilen Evrim Baba ile PKK'ya yakın derneklerin çeşitli etkinliklerini AP'de düzenlemesine yardımcı olan AP milletvekili Feleknas Uca'nın davetliler arasında bulunması tartışma yaratırken, Ankara'nın Sol Parti'nin diğer Kürt kökenli milletvekili Gıyasettin Sayan'a neden soğuk baktığı bilinmiyor. Dışişleri'nin "Biz onu çağırmadık" dediği Gıyasettin Sayan, kendisine önce mail'le ulaşılamadığını ve sözlü davet geldiğini, bunun üzerine Ankara'yla görüşüp yazılı davet aldığını söyledi. Sayan'ın sözde Ermeni soykırımını kabul ettiği ve bu yönde beyanlar verdiği için çağrılmamış olabileceği iddia edildi. Milletvekillerine gönderilen davette, "24 ve 25 Şubat'taki Ankaraile İstanbul'da yapılacak iki toplantıya katılıp katılamayacağınızı bildirmenizi rica ediyoruz" denildi. Belçika'daki iki büyükelçi Fuat Tanla (Belçika) ile Volkan Bozkır'ın (AB) bazı milletvekillerini arayıp görüştüğü sonra davet ettiği öğrenildi.

Çoğu katılıyor
Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin federal ve eyalet meclislerine girmiş olan milletvekillerinin büyük çoğunluğu bu davete olumlu yanıt verdi. 24 Şubat günü Ankara'da Türkiye- AB ilişkilerinin Dışişleri Bakanlığı nezdinde ele alınacağı, 25 Şubat günü de Türk sivil toplum kuruluşları ile görüşüleceği öğrenildi. SABAH'a konuşan bir çok milletvekili davete katılacağını açıkladı. Alman Yeşiller Partisi Avrupa Parlamentosu milletvekili Cem Özdemir "Olumlu cevabımı kendilerine ilettim. Feleknas'ı geçen yıl da AKP'nin bir toplantısı için davet etmişlerdi. Gelememişti. Bu yıl da gelemeyecek sanırım" dedi.
sabah



Bu haber 470 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,889 µs