En Sıcak Konular

İKO Genel Sekreteri İhsanoğlu KKTC'de

0 0 0000 00:00 tsi
KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Fatma Ekenoğlu da İhsanoğlu ve ekibini ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, Malezya'nın başkentinde yapılan İKÖ toplantısından sonra, İhsanoğlu'nun KKTC'yi ziyaret etmesinin önemini ifade etti.

İslam Konferansı Teşkilatı (İKÖ) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, İKÖ'nün 9. Parlamenterler Birliği konsey toplantısında KKTC ile ilgili alınan kararları hatırlatarak, bu konuda Kıbrıs Türk halkına ve hükümetine önemli görevler düştüğünü söyledi.


KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Fatma Ekenoğlu, bugün KKTC'ye gelen İKÖ Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ve beraberindeki heyet onuruna yemek verdi. İhsanoğlu, yemekten önce yaptığı konuşmada, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da önceki gün tamamlanan konsey toplantısında önemli kararlar alındığını belirtti.
İKÖ'nin son 2 yılda Kıbrıs Türk halkının haklı davasını desteklediğini kaydeden İhsanoğlu, şöyle konuştu:
"Malezya'da toplantısı bir gün önce biten Parlamentolar Grubu, önemli kararlar almıştır. İzolasyonların kaldırılması, doğrudan seferlerin başlatılması, Kıbrıs Türk halkı ile tüm İslam ülkeleri arasında ekonomik, kültürel, sosyal ve sportif bağlantıların başlatılması ve yoğunlaştırılması gibi önemli kararlar aldı."

İKÖ'nin geçmişte Dışişleri Bakanları seviyesinde yapılan toplantılarda buna benzer kararlar aldığına da işaret eden İhsanoğlu, şunları kaydetti:

"Bu daha önemli bir nokta. Şimdi gerek hükümetler, gerekse meclisler bu kararları almış bulunuyor. Burada önemli olan bu kararların fiiliyata dönüştürülmesi, yani teorik halinden uygulanabilir hale getirilmesidir. Bu da başta Kıbrıs Türk halkı ve hükümetinin yoğun çabalarına ihtiyaç göstermektedir. Çünkü bu kararların kendiliğinden gerçekleşmesi beklenemez."

Bazı ülkelerin hedef olarak alınması ve bu ülkelerle yoğun temaslara geçilmesinin önemini vurgulayan İhsanoğlu, gerek parlamentolar arası ve hükümetler seviyesinde, gerekse sivil toplum örgütleri arasında bu girişimlerin önemine dikkat çekti.

Teşkilatın, kurulduğu günden beri Kıbrıs Türk halkının mücadelesine en büyük desteği veren en önemli kuruluş olduğunu belirten İhsanoğlu, İKÖ'nün BM'den sonra üye sayısı bakımından en büyük, dünyada önemi ve sözü olan bir teşkilat olduğunu vurguladı.

İKÖ olarak izolasyonların kaldırılması yönünde tam destek sözü veren İhsanoğlu, şu ifadeleri kullandı:
"Şemsiye teşkilat olarak bu kararların uygulanması için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Çünkü bu Kıbrıs Türkünün yaşama hakkına bir destek, elinden zorla alınan hakları, zorla uygulanan izolasyonları kaldırmak bizim için bir şeref mücadelesidir."

Malezya'da, doğrudan uçuşların başlatılması da dahil, izolasyonların kaldırılması yönünde alınan kararın sevindirici olduğunu belirten Ekenoğlu, "İslam ülkeleriyle sıkı işbirliği içerisine girerek, bunun takipçisi olacağız. İzolasyonların kalkması ve doğrudan uçuşların başlaması doğrultusunda çalışmalar sürdüreceğiz, inşallah başarırız" dedi.

hürriyet
 
 



Bu haber 915 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,995 µs