En Sıcak Konular

Yeşil: El Kaide'ye değil FBI'a çalıştım

0 0 0000 00:00 tsi
Eski CIA ajanı Larry J. Kolb’un yeni kitabı Karanlıktaki Amerika adlı kitabında anlattığı El Kaide komplosuna adı karışan Yeşil Kundura'nın veliahtı konuştu: 

Eski CIA ajanı Larry J. Kolb’un geçen hafta Amerika’da piyasaya çıkan "America At Night" (Karanlıktaki Amerika) adlı kitabında anlattığı, 2004 Amerika Başkanlık seçimlerinde kurulan El Kaide komplosuna adı karışan, Yeşil Kundura’nın veliahtı Engin Yeşil (44), olayın ortaya çıkarılmasında FBI’a verdiği bilgilerle kendisinin de payı olduğunu açıkladı.

Başına gelenlerden ucuz kurtulduğunu, kendisini kullanmaya çalışan kişilerin geçmişte birçok cinayet işlemiş iki eski CIA ajanı olduğunu anlatan Yeşil, yakalanan Richard Hirschfeld’in 70 yıl hapis istemiyle yargılanırken hapishanede kendini astığını söyledi. Kitabın yazılması sırasında yazar Kolb’a bilgi verdiğini ve birçok ayrıntı aktardığını belirten Engin Yeşil, başına gelenleri şöyle anlattı:

FARMER BAĞLANTISI

2004 Mart ayında sahibi olduğum telekomünikasyon şirketi Ntera ile NASDAQ Borsası’na kote WorldQuest (WQNI) şirketi birleşme (merger) kararı aldı. Birleşme sonunda WorldQuest’te yönetim kurulu üyesi olan Robert Farmer ile aynı şirkette buluşmuş olduk. Robert, aynı zamanda o yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokratlar’ın adayı olan John F. Kerry’nin kampanyasının para hesaplarını yürütüyordu.

500 MİLYON SATILDI

Benim 4 yıldır telekomünikasyon alanında çalışan işadamları olarak tanıdığım Bob Sensi ve Richard Marshall, bu birleşme işleminden sonra bir senaryo hazırlamışlar. Güya ben El Kaide için para aklayan biriymişim ve Farmer üzerinden Kerry’ye destek oluyormuşum. Sattığım telefon kartlarını El Kaide’cilerin de kullanıyor oluşu, komploda beni seçmelerine neden olmuş. 500 milyon adet satılmış, nasıl kontrol edebilirim.

BİR HAFTADA ÇÖZÜLDÜ

Bu sırada tesadüf eseri, aynı zamanda avukatım olan, Amerika İç Güvenlik Teşkilatı elemanı Vince Messina, bir gün Los Angeles’ta eski CIA ajanı arkadaşı Larry J. Kolb ile karşılaşıyor. Kolb, Sensi’yi CIA’den bildiğini ve Irak dahil birçok bölgede operasyonlarda karşılaştıklarını anlatıyor. Sonra olayla ilgilenmeye başlıyor. Ve bir haftada, kurulan komployu ortaya çıkarıyor. Kerry’nin kampanyasında güvenlikten sorumlu birime durum iletilince Marshall’ın da asıl adı "Richard Hirschfeld" olan bir CIA ajanı olduğu ve ikisinin Kerry’nin kampanyasını sabote etmeye çalışan ajanlar oldukları anlaşılıyor. Bu ikisi, sonra olayı basına bir skandalmış gibi sızdırıp Cumhuriyetçilerin adayı Bush’a seçim kazandırmak istiyorlarmış.

UCUZ KURTULDUM

Olay oradan Farmer’a iletildi. Farmer’dan da bana. Hemen gidip FBI’a anlattık. Bütün mesele, ağustos ayında çözülmüştü. Tutuklandılar ve haklarında dava açıldı. 70 yıl hapisle yargılanıyorken, bir süre sonra Hirschfeld içeride kendini astı. Çok zor bir dönemdi benim için. Sonradan bu insanların kim olduğunu öğrenince ucuz kurtulduğumu anladım. Çünkü geçmişte birçok cinayet işlemişler.

Hürriyet



Bu haber 266 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,145 µs