En Sıcak Konular

Derin devlet Halaskargazi'de gezmez, izi Magosa'da, Maraş'ta

0 0 0000 00:00 tsi
Derin devlet Halaskargazi'de gezmez, izi Magosa'da, Maraş'ta Derin devlet konusunda uzun süredir suskunluğunu koruyan, bu yöndeki soruları, "Derin değil, perişan devlet var." gibi sözlerle geçiştiren DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar dün çarpıcı bir çıkış yaptı.

Ağar, derin devleti şifreli yer isimleriyle tarif etti. Hrant Dink'in öldürüldüğü caddeye atıfta bulunan Ağar, "Derin devlet Halaskargazi Caddesi'nde gezmez. Magosa'da, Maraş'ta, Hatay'da izlerini bulursunuz." dedi. Devlet adına şahsi çıkarlarını korumak için bir iş yapılıyorsa, orada derin devletin izinin görülemeyeceğini ifade eden Ağar, "Orada suça bulaşmış bir kirliliğin izlerini görebilirsiniz." diye konuştu. Son dönemdeki derin devlet tartışmaları, Hrant Dink cinayeti ve güvenlik görevlilerinin katil zanlısı Ogün Samast ile çektirdiği fotoğrafların basına yansımasıyla başlamıştı. Başbakan Tayyip Erdoğan da derin devleti, 'kurumlardaki çeteleşme' diye tanımlamıştı.

Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlenen 'Siyaset Okulu'nda konferans veren Ağar, dinleyicilerin sorularını cevapladı. Ağar, "İktidar olursanız derin devleti nasıl temizlersiniz?" sorusu üzerine, derin devletin izlerinin Türkiye içinde olmadığını söyledi. Derin devletin izlerinin görüleceği yerleri ise şöyle sıraladı: "1938'de Hatay anavatana kavuşturulurken görebilirsiniz, Hatay ve İskenderun'da görebilirsiniz. 1957'de Kıbrıs'ta Türkler katliamla karşı karşıya iken orada derin devletin izlerini Magosa'da, Maraş'ta görebilirsiniz. Merhum Adnan Menderes ve Fatin Rüştü Zorlu'nun büyük risk alarak Genelkurmay aracılığıyla kurdukları Mukavemet Teşkilatı bayraktarlığında derin devletin izlerini görebilirsiniz. Derin devletin izlerini, Türkiye'nin büyükelçileri her tarafta sapır sapır öldürülürken Beyrut'ta görebilirsiniz."

Ağar'a, eşi terör örgütü tarafından şehit edilen ve 'Yıldız Hemşire' olarak tanınan Yıldız Namdar da soru yöneltti. 'Siyaset Okulu' öğrencisi olan Namdar, "Sizin 'Dağdan inin, ovada siyaset yapın' sözleriniz biz şehit ailelerini üzdü. Tam olarak ne demek istiyorsunuz?" dedi. Ağar, o söylemin amacının, teröre yeni bulaşabilecek potansiyelin önünü kesmek ve suça bulaşmamış olanları kazanmak olduğunu dile getirdi. Ağar, şöyle devam etti: "Bizim o açılımımızdan sonra dağa çıkan kimse yok. Emniyet müdürleriyle görüşüyorum, kontrol ediyorum, dağa çıkan kimse yok. Oradaki devridaimi bitiremezseniz terör bitmez." Türkiye'de terör yoluyla bir yere gidilemeyeceğini gösterdiklerini anlatan Ağar, bunu yaparken risk aldıklarını ve terör örgütünün baş listesinde gezdiklerini söyledi.
 
zaman



Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,787 µs