En Sıcak Konular

Ağar: "Taran, Erdoğan’a hayırlı olsun!"

0 0 0000 00:00 tsi
Ağar: DYP lideri Mehmet Ağar’dan iyibilgi’ye çok özel açıklamalar… Ağar, hangi siyasi için “malzemesi tükenmiş” dedi? Ağar Petrol yasası ile ilgili ne düşünüyor? Ali Taran’ın AKP ile anlaşmasını nasıl karşılıyor? İş

Türkiye artık seçim sathına girdi. Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra Türkiye 4 Kasım 2007’de genel seçimlere gidiyor. Her ne kadar Başbakan Erdoğan Eylül ayında yapılacak bir baskın seçim için işaretler verse de şimdilik tüm partiler planlarını 4 Kasım için yapıyor.

Türkiye seçimler yaklaştıkça zor bir dönemin de içine giriyor. Aslında bu zorlu süreç çoktan başladı. İki yıl önce CHP lideri Baykal tarafından başlatılan erken seçim tartışmaları ile gündem ısınırken, Türkiye Danıştay saldırısı ve Dink cinayeti ile sarsıldı. Aynı zamanda artan terör saldırılarıyla Türkiye’de iç gerilim artarken, Büyükanıt Paşa’nın Genelkurmay Başkanı olmasıyla asker-sivil dengesinde bozulmaların yaşanacağı izlenimi verilmeye çalışıldı. Bu esnada ABD’nin Irak saldırısıyla bölgede değişen konjonktür, PKK ve Türkiye’nin iç güvenlik politikaları tartışılır oldu.

Türkiye’nin böylesi zorlu bir süreçte kaza yaşaması muhtemeldi. Ancak şu ana kadar sivil-asker ilişkilerinde bir sıkıntı yaşanmadığı gibi, Türkiye terör sorununu ortadan kaldırmaya yönelik farklı adımlar atma arayışına girdi.

Şüphesiz bunda DYP lideri Mehmet Ağar’ın yaptığı çıkışların katkısı büyük. Danıştay saldırısı sonrası yatıştırıcı bir tavır takınan Ağar, ordu-siyaset dengesinde adeta bir “denge unsuru” oldu. Terör konusunda “dağdakiler silahsız dolaşsın” sözleriyle gündem yaratan ve kimi çevrelerin hedefi haline gelen Ağar aslında Erdoğan hükümetine bu sorunun üzerine gidebilmesi için önemli bir hareket alanı açtı. İlk başlarda eleştirile alsa da Mehmet Ağar yaptığı çıkışla daha sonra olumlu tepki almaya başladı. Ağar “bu açıklamayı yaptıktan sonra kimse dağa çıkmadı” dedi.

Fikri Sağlar’a yanıt!

Dink cinayeti sonrasında Türkiye’de derin devletin tekrar tartışılmaya başlandığı bir dönemde DYP lideri Mehmet Ağar iyibilgi’nin sorularını yanıtladı.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda “Derin devleti anlamak istiyorsanız Süleyman Demirel, Tansu Çiller ve Mehmet Ağar’ı dinleyin” diyen eski bakanlardan Fikri Sağlar’ın sözlerinin ne anlama geldiği şeklindeki sorumuzu yanıtlayan Mehmet Ağar, Fikri Sağlar’ın malzemesi tükenmiş bir siyasetçi olduğunu, bu sözlerle kendisini muhatap yapmaya çalıştığını belirtti. Ağar Fikri Sağlar’ın iddia ya da ima ettiği her şeyin soruşturmalar sonucunda aklandığını belirtti. Ağar bu durumda kendisinin onu muhatap almayacağını söyledi.

“Erdoğan baskı altında!”

Mehmet Ağar petrol yasası ile ilgili sözlerimize de ilginç yanıtlar verdi. Cumhurbaşkanı Sezer’in Türk Petrol Yasası’nı iade ettikten sonra Erdoğan’ın “Sayın Sezer’in kaygılarını paylaşıyorum” sözlerini hatırlattığımız Ağar’a “o zaman Başbakan neden yasanın geçmesine izin verdi” diye sorduk. Ağar sorumuza verdiği yanıtta böyle bir yasanın çıkamayacağını ve çıkmayacağını söyleyerek yanıt verdi. Yasanın işgal altındaki Irak’a imzalatılan yasa ile benzerlik taşıdığını belirten Ağar, Erdoğan’ın “Cumhurbaşkanı’nın kaygılarını paylaşıyorum” sözlerini ise “Eğer böyle söylediyse bu Başbakan’ın baskı altında olduğunu gösterir” sözleri ile değerlendirdi. Ağar “Başbakan’a kim baskı yapıyor” sorumuza ise “kimin baskı yaptığını net olarak bilmiyorum” diyerek yanıt verdi.

“Taran hayırlı olsun!”

Mehmet Ağar’a son olarak AKP’nin ünlü reklamcı Ali Taran ile anlaşmak üzere olduğunu sorduk. Ağar Ali Taran’ın siyasi muhatabı olmadığını, dolayısıyla bu konuda yorum yapamayacağını belirtti ve ekledi: Hayırlı olsun!

www.iyibilgi.com



Bu haber 415 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,334 µs