En Sıcak Konular

Çömez, Çubukçu'yu yeniden eleştirdi!

0 0 0000 00:00 tsi
AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, ''yetiştirme yurtlarında 1400 çocuğun kayıp olduğu'' iddialarıyla ilgili Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun yaptığı açıklama üzerine, ''Sayın Bakan, makamının gücünü, iddiaları yalanlamak ya da mevcut soru

      Çömez, yaptığı yazılı açıklamada, Çubukçu'nun, ortaya konan iddialar, bilgi ve belgeler karşısındaki tutumunu, kamuoyunun ''ibret ve hayretle'' izlediğini savundu.
      Turhan Çömez, ''Sayın Bakan, böylesine önemli toplumsal bir sorun ve gerçek karşısında, şaşkınlık ve üzüntü duymayıp, makamının kendine yüklediği sorumluluğu yerine getirmeyi tercih etseydi, sanırım hem ülke, hem kurum, hem de partimiz için daha yararlı olurdu'' görüşünü dile getirdi.
      Çubukçu'nun kayıp çocukları internetten herkesin öğrenebileceğini ifade ettiğini anımsatan Çömez, bunu internetten öğrenmediğini, siyasi sorumluluğunun gereğini yaparak, konuyu belgelediğini kaydetti.
      ''Sayın Bakan, benim o gece kayıp olduklarını belgelediğim 33 yavrumuzla ilgili acaba ne yaptı bugüne kadar?'' diye soran Çömez, sadece Ankara'da Çubukçu'ya emanet edilmiş çocuklardan 206 tanesinin kayıp olduğu iddiasında bulundu.
      Çömez, geçen ay Keçiören Atatürk Çocuk Yuvasında kalan 17 yaşındaki R.D'nin kaybolduğunun annesinden bile gizlendiğini, emniyete zamanında haber verilmediğini savunarak, ''Kendisine emanet edilen bu yavrunun nerelerde kaldığını biliyor mu Sayın Bakan? Acılı anneyle yüzleşmeye hazır mı?'' dedi.
     
     ÇÖMEZ'İN RAPORU
      Nimet Çubukçu'nun açıklamasında bazı kız çocuklarına ilişkin bilgilerin ''alelacele kaleme alınıp kendisine fakslandığını söylediğini'' belirten Çömez, şunları kaydetti:
      ''Sayın Bakan, Kendisine verdiğim ve fakat küçümsediği raporda bahsedilen konuları, benimle kamuoyu önünde konuşmaya, tartışmaya hazır mı? Bu raporu 'alelacele hazırlanmış' diyerek nitelemek en azından siyaset kurumuna bir saygısızlık değil mi? Orada bahsedilen isimlerin akıbetlerini tek tek ve tüm ayrıntıları ile araştırmak ve paylaşmak Sayın Bakanın hem siyasi hem de ahlaki sorumluğu değil midir?
      Sayın Bakan, makamının gücünü, iddiaları yalanlamak, ya da mevcut sorunları halının altına süpürmek için kullanmayı tercih etmemeli. Kalıcı, gerçekçi, toplumu mutlu ve tatmin edecek politikalar üretmek için kullanmalı.
      Yalan beyanın ve siyasi şovun ne anlama geldiğini Türk milletli gayet iyi bilir ve anlar. Şüphesiz ki Sayın Bakanın üslubundaki inceliği de gerektiği gibi takdir edecektir.
      Merak ediyorum, kendine emanet edilen küçücük yüreklerin, polemik malzemesi olarak gazete manşetlerine sürülmesinde, Sayın Bakanın, acaba bilgisi ve bir dahli var mı? Bunun cevabını vermeli. Kız çocuklarının gecenin bir yarısı Bahçelievler yurdundan kaçırıldığının görüntülerinin yayınlanmaması için, bir televizyon kanalına telkin ve talepte bulundu mu, bulunmadı mı? Bunun cevabını vermeli.'' Çömez, ''tüm iyi niyeti ve samimiyetiyle Nimet Çubukçu'ya ve kurumuna katkı sağlamaya hazır olduğunu'' belirterek, bunu kendisine bizzat daha önceden ifade ettiğini kaydetti.
      Turhan Çömez, ''Sayın Bakan, ortada ciddi bir sorun var, toplumsal bir gerçek var, yürek burkan dramlar var. Bu tartışmaları bırakın ve lütfen gerçek gündeminize dönün. Biz samimi olarak yanınızdayız'' dedi.


milliyet



Bu haber 421 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,817 µs