En Sıcak Konular

Konya'da altın aranıyor!

0 0 0000 00:00 tsi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, 2007 yılında Konya'nın Beyşehir ve Hüyük ilçesinde altın aramalarına ağırlık vereceklerini, bölgede 4 ayrı sahayı kapattıklarını söyledi.

Güler, Konya Valisi Atilla Osmançelebioğlu'nu ziyaretinde, bakanlığa bağlı MTA, TEDAŞ, DSİ gibi kurumların genel müdürleriyle adeta Konya'ya çıkartma yaptıklarını kaydetti. Yapılan çalışmaları yerinde görmek ve incelemek amacıyla Konya'ya geldiklerini ifade eden Güler, “Biz ülkeyi Ankara'da masa başından yönetmiyoruz. Özellikle çalışmaları yerinden inceliyor ve takip ediyoruz” dedi.

Güler, Mavi Tünel başta olmak üzere hayata geçirilecek birçok projeyle Konya Ovası'nın en önemli sorunu olan su sıkıntısının çözüleceğini bildirdi. Daha sonra AK Parti Konya İl Başkanlığına geçen Bakan Güler, burada AA muhabirinin sorusunu yanıtladı.

Küresel ısınmanın etkisini azaltacak alternatif enerji kaynakları konusunda çalışmaların sorulması üzerine Bakan Güler, şunları kaydetti: “Alternatif enerji kaynakları ile ilgili yoğun çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda Yenilenebilir Enerji Yasası'nı çıkarttık. Yenilenebilir enerji, rüzgar, güneş, jeotermal, biomas (bitkisel kaynaklı) ve dalga enerjisi gibi birçok doğal enerjiyi kapsıyor. Bunlara ağırlık veriyoruz. Türkiye genelinde bu konularda yoğun çalışmalar var. Yenilenebilir enerji konusunda çok ciddi atılım içindeyiz. Türkiye'nin rüzgar ve jeotermal haritasını çıkarttık.”
Irmaklardan da değirmen tipi denilen tribünlerle elektrik üretildiğini vurgulayan Güler, Türkiye'nin yenilenebilir enerji konusunda dünyanın sayılı ülkelerinden birisi olduğunu bildirdi.

2007'DE ALTIN ARANACAK

Bunların dışında özellikle Konya merkezli önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Güler, Konya merkez ile bağlı birçok ilçesinde jeotermal etütlerin sürdüğünü, birçok kuyu açıldığını söyledi. Karapınar'da kömür sondajlarının yapıldığını ve bölgede kömür konusunda büyük beklentilerinin olduğunu dile getiren Güler, “2007 yılında Beyşehir ve Hüyük'te altın aramalarına ağırlık vereceğiz. Bölgede 4 ayrı sahayı kapattık” dedi.
Güler, sadece Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının kendi dönemlerinde Konya'ya 350 milyon YTL yatırım yaptıklarını, yatırımlarının süreceğini sözlerine ekledi.


hürriyet



Bu haber 401 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,823 µs