En Sıcak Konular

PKK'dan çatal dil operasyonu

0 0 0000 00:00 tsi
PKK'dan çatal dil operasyonu Terör örgütü PKK, Barzani'den yardım alarak sınırımızdaki kamplarını, ‘köy’e dönüştürüyor. ‘Kamp-köy’lere kadın ve çocukları yerleştiren örgüt, olası bir operasyonda, Türkiye'yi dünyaya “Masum sivilleri öldürüyorlar”

Terör örgütü PKK'nın, Kuzey Irak'ta uygulamaya koyduğu sinsi planın adı 'köykamp' projesi. Bölgeden Ankara'ya ulaşan önemli bir istihbarat; terör örgütünün, bir sınır ötesi operasyon ihtimaline karşı şeytanca bir planı hayata geçirmekte olduğunu gösteriyor. PKK, Türkiye sınırına yakın bölgelerdeki terör kamplarını birer 'köy'e dönüştürüyor. Örgütün silahlı kadrolarının barındığı ve eğitim faaliyetlerini yürüttüğü yaklaşık 20 sabit kampta bir süredir evler inşa ediliyor. Zap, Pirbela, Mezi, Sindi, Begova, Şilan, Aşrok, Nazdur, Bahnuna, Parakh, Evlehe, Marsis, Kahsan ve Kamtur kamplarının da aralarında bulunduğu terör üsleri, bölgedeki diğer köyler ile aynı görüntüye bürünüyor. PKK, çoğunlukla mağaralar ve geçici barınaklardan oluşan kamplarını şimdi Barzani'ye bağlı peşmergeler ile birlikte 'köy' haline getiriyor.

CANLI KALKAN

PKK'nın terörist yuvalarını, birer 'köy-kamp'a çevirme planının ardında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgedeki kamplara yönelik bir operasyon düzenlemesi halinde, Türkiye'yi dünya kamuoyu önünde zor durumda bırakma stratejisi yatıyor. Terör örgütü, Barzani güçleriyle birlikte oluşturduğu 'köy'lerdeki evlere özellikle kadın ve çocukları yerleştiriyor. Böylece terör kampları, ailelerin yaşadığı normal birer köy görüntüsüne sokuluyor.

HEDEF SİVİLLER PKK

 Türkiye'den bölgeye yönelik bir operasyon halinde, "Türk askeri sivil halkı hedef alıyor, köylerdeki masum kadın ve çocukları öldürüyor" şeklinde propaganda yapmaya hazırlanıyor. Türkiye bölgeye yönelik bir askeri harekât düzenlerse, tek bir kadın ya da çocuğun yaralanması veya hayatını kaybetmesi halinde, terör örgütü Türkiye'yi dünyaya şikâyet etmek için hazırlığını bu şekilde yapıyor. PKK'nın Kuzey Irak'ta, özellikle Hakurk, Haftanin, Şivi ve Basiyan bölgelerinde yoğunlaşan bir çok kampı 'köy' görüntüsüne sokması, güvenlik ve terör uzmanları tarafından, 'tehlikeli', 'sinsi' ve 'hain' bir plan olarak değerlendirildi. Aynı yetkililer, PKK'nın bazı sivilleri öldürüp, sorumluluğu Türkiye'ye atması gibi bir ihtimalin bile düşünülmesi gerektiğini vurgulayarak, durumun vahametine dikkat çektiler.

BARZANİ DESTEKLiYOR

Terör uzmanları, PKK'nın, Barzani güçleriyle ortaklaşa yürüttüğü bu planın, bir sınır ötesi operasyon düzenlemesi halinde Türkiye açısından ciddi sıkıntılar yaratabileceğine dikkat çekiyorlar. Üst düzey bir yetkili, "Şimdi düşünün ki TSK, sınıra yakın bölgelerdeki PKK kamplarına yönelik bir harekâta girişti. Türk savaş uçaklarının bombaladığı kamplardan dünyaya ölü kadın ve çocuk fotoğrafları ve görüntüleri yansıdığı an, Türkiye'nin başının nasıl ağrıyacağını tahmin etmek güç değil. Geçmişte İran-Türkiye sınırındaki bazı köylerde yaşayan sivil halkın zarar gördüğü iddialarının bile ne kadar ses getirdiğini ve Ankara'yı nasıl rahatsız ettiğini unutmamak lazım" dedi.

TÜRKİYE’Yİ  ÇİCEKLE KARŞILAMAYIZ

Kuzey Irak'taki Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, 'bedeli ne olursa olsun kazanımlarını korumaya kararlı oldukları'nın altını çizdi. Kerkük'ün Kürdistan kenti olduğunu yineleyen Barzani, ''Türkiye müdahale ederse çiçeklerle karşılamayız'' dedi. Barzani, Le Monde gazetesine verdiği demeçte, Kerkük sorunuyla ilgili olarak, "Türkiye Irak'ın içişlerine karışma hususunda herhangi bir hakka sahip değil. Türklerin bir saldırıya girişecek kadar ileri gideceğine, hatta sınrı geçeceğine inanmıyorum" dedi. Kürt lider, "Böylesi bir kararın sonuçlarını anlayacaklarından eminim, yollar çiçekle kaplı olmayacaktır" diye sözlerini sürdürdü. Mesut Barzani, yasal yoldan sonuç almak için yeterince esnek davrandıklarını Kürtlerin daha fazla tavize hazır olmadığını söyledi.

bugün



Bu haber 389 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,501 µs