En Sıcak Konular

Babacan’dan 301 çelişkisi

0 0 0000 00:00 tsi
Babacan’dan 301 çelişkisi Brüksel’de temaslarda bulunan Devlet Bakanı ve Başküzakereci Ali Babacan, 301. madde konusunda Avrupa basınına “301’i bu yıl içinde değiştirmekte kararlıyız” dedi. Ancak Babacan'ın Türk basınına söyledikleri çok farklı...

Brüksel’de bulunan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, 301. madde konusunda Avrupa kamuoyuna ve Türk kamuoyuna farklı mesajlar gönderdi. Yabancı basına hükümetin 301. maddeyi bu yıl içinde değiştirmekte kararlı olduğunu söyleyen Babacan, “Nobel ödüllü yazarlarımızı ülkemizde tutmak istiyoruz” dedi. Babacan Türk basınına ise, “Avrupa Birliği’nin aldığı karardan sonra artık bizden ne 301 konusunda ne de başka konuda tarih isteme hakkı yok” diye konuştu. Türkiye’nin üyeliğinin garanti olmadığını belirten Babacan, “Türkiye rüzgara karşı yelken açmış durumda” dedi.

Brüksel ziyaretini sürdüren Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, dün yabancı basınla yaptığı görüşmede 301. madde konusunda net mesajlar verdi. Hükümetin bu maddeyi bu yıl içinde değiştirmeye kararlı olduğunu anlatan Babacan, “Nobel ödüllü yazarlarımızı ülkemizde tutmak istiyoruz” dedi.

Babacan’ın bugün Türk basınına verdiği 301 mesajlarının tonu ise farklı oldu. Avrupa Birliği’nin Türkiye ile müzakereleri kısmen askıya alma kararından sonra artık Türkiye’den hiçbir konuda tarih isteyemeyeceğini belirten Babacan, “Artık zemin değişti. Herhangi bir konuda adım atarken AB ne der, ABD ne ister kaygısına girmemiz mümkün değil” diye konuştu.

Babacan, bu konuda dışardan gelen beklenti ya da işaretlerin ters tepeceğine dikkat çekti. Babacan, “AB önce bize diğer adaylara yaptığı gibi üyelik tarihi versin sonra başka konulardaki tarihleri oturur konuşururuz” dedi.

Babacan, son aylarda yaşanan gelişmelerin Türkiye’nin müzakerelerinin üye ülkelerin siyasetine bağlı olacağını net bir şekilde ortaya koyduğunu anlattı. Babacan, AB’ye en son giren Romanya ve Bulgaristan’ın müktesebat açısından hazır olmasalar da arkalarına aldıkları rüzgarla üye olduğunu belirtti.

Başmüzakereci, Türkiye’nin ise rüzgara karşı yelken açtığını söyledi. Ancak Babacan, her şeye rağmen Türkiye’nin AB sürecine bağlı reformlara devam etmesi gerektiğini vurguladı.

NTV



Bu haber 291 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,103 µs