En Sıcak Konular

Rusya'nın ABD'ye sert cevabı!

0 0 0000 00:00 tsi
Rusya'nın ABD'ye sert cevabı! Vladimir Putin Ortadoğu'da doğuda temaslarda bulunurken ABD-Rusya gerilimi artarak devam ediyor. Rusya doğusu ve batısına ABD füzeleri yerleştirilmesini hazmedemiyor. Füze kalkan sistemleri kurma peşindeki ABD'ye Rusya'dan sert yanıt geliyor. <

ABD Rusya ve Çin'i kontrol etme peşinde mi? Rusların buna inancı artık had safhada. Çünkü Amerika'nın İran'ın uzun menzilli füzelerinden "Avrupa'yı korumak" için Rusyanın batısındaki Çek Cumhuriyetine ve doğusundaki Çin sınırına da yakın bölgeye füze savunma kalkanı kuracağını açıklaması Kremlin'i çileden çıkardı. 

ABD'nin füze savunma kalkanı ile ne amaçladığı aslında çok açık... Kör gözüm parmağına uygulanmak istenen bu proje temelde Rusya'yı hedef alıyor. Evet, bu açık. Zaten Rusya'yı küplere bindiren de ABD'nin böylesi "cüretkar" davranması.

Elbette Moskova da kimi noktalarda cüretkar davranıyor. Son zamanlarda enerjiyi nasıl pervasızca kullandığını özellikle Ukrayna test etmiş oldu.

Amerika'nın, aslında İran'dan çok Rusya'yı hedef alan, füze kalkanı projesi "daha cesur davranan" Rusya'ya bir göz dağı mı? Aslında evet. Elbette sadece bir gözdağı değil. Amerikalılar da, Rusya Çin ve Hisdistan'ın istediği gibi, artık dünyanın tek kutuplu olmayacağına inanmaya başlamış olmalılar.

Dahası da var tabi... Irak savaşı öncesi Avrupa'daki gücünü yoğun bir şekilde Irak'a kaydıran, Irak'ta zor durumda kalan ve Avrupa'da güç yitireceğini düşünen Amerikan yönetimi Avrupa'nın göbeğinde yeni bir tahkimata girişmiş görünüyor.

Peki, Moskova'nın yanıtı ne olacak? Moskova'nın SSCB döneminde ABD ile imzalanan 'Kısa ve Orta Menzilli Füzelerin İmhası Anlaşması'ndan tek taraflı olarak vazgeçebileceği bildirildi. Rusya Genelkurmay Başkanı Yuri Baluyevski, Rusya'nın bu anlaşmadan çekilmesiyle ilgili kararın, ABD'nin füze kalkanı projesine devam etmesi nedeniyle alınabileceğini ve ellerinde bu yönde kanıtlar olduğunu ifade etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz hafta ABD'yi tek kutuplu dünya yaratmaya çalışmakla suçlamasının ardından gelen bu açıklama dikkat çekti.

iyibilgi.com



Bu haber 241 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    4,320 µs