En Sıcak Konular

Aydın Doğan'a beddua yağıyor

0 0 0000 00:00 tsi
Aydın Doğan'a beddua yağıyor “Bir dev uyanıyor” ve “Anadolu ile kesişme noktası olan Otogar çarşısındaki yerinizi alın” kampanyalarına aldanarak Aydın Doğan’ın pazarlama şirketinden dükkân alan vatandaşlar 15 yıl geçmesine rağmen iş yerlerini hala kullan

1992 yılında Büyük İstanbul Otogarının altındaki 1300 iş yerinden dükkân alabilmek için Aydın Doğan’ının sahibi olduğu Milliyet Pazarlamadan yüklü paralar ödeyerek aldıkları dükkânları hala kullanamayan vatandaşlar isyan ediyor.

Ortalama 16 metre kare olan dükkânların kendilerine 25 yıllığına tahsis edildiğini belirten vatandaşlar, ancak geçen 15 yıllık süreye rağmen daha tek bir çivi bile çakamadıklarını söyledi.

AKKAYA: AYDIN DOĞAN’A HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ

Milliyet Pazarlamaya güvenerek 220 milyon ödeyerek yatırım amaçlı 16 metrekarelik bir dükkân aldığını ifade eden Ahmet Akkaya adlı vatandaş, “ 1992 yılında iki lüks daire alabilirdim o parayla. Ama Milliyet pazarlama var işin içinde dedik ve güvendik. Ancak en büyük kazığı Milpa’dan yedik” dedi.

“Aydın Doğan’a hakkımızı helal etmiyoruz” diyen Akkaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Elimize bir kağıt tutuşturup bizi orta yerde bıraktılar. Onlara güvendik ve o günün zor şartları altında elimizdeki tüm parayı buraya yatırdık. Milpa güvencesiyle dediler ama herhangi bir güvence sağlanmadı. Otogar Yönetimi de buranın başta güvenlik, su elektrik ve temizlik sorununa el atmadı. Kendimiz defalarca dükkânlarımızı faaliyete sokmaya çalıştık, ancak bu seferde geceleri birileri gelip camlarımızı kırıp döküyor. Şimdi ise bize 25 yıllığına yüklü paralar karşılığında tahsis edilen dükkânları otogar yönetimi geri istiyor. Bizi arayıp bu güne kadar bu dükkanların size hiç bir faydası olmadı dükkanları yönetime devredin aksi taktirde ileride size yüklü miktarda borç çıkabilir. Hem de bu devir karşılığında hiç bir bedel ödemiyorlar.”

KARAMAN: ÇOK BÜYÜK KAZIK ATTILAR

15 yıl önce yatırım amaçlı iki dükkan alan Mehmet Karaman ise 25 yıllığına her bir dükkan için 215’er milyon lira para ödediğini söyledi. O paraları ödediklerine dair senetlerinin hala elinde olduğunu ifade eden Karaman, “Bu dükkânlardan dolayı yüzlerce insan mağdur oldu. Hepimiz büyük vaatlerle buraları aldık. Doğan grubu sayfa sayfa gazete ilanlarıyla burayı süsleyip püsledi ve geleceğin alış veriş merkezi diye sundu. İşin doğrusu hepimiz bunlara kanıp tüm varımızı bunlara kaptırdık. Ama aradan 15 yıl geçti bu dükkânlardan bir tanesini mobilyasına kadar yaptık. Ancak gece birilerin gelip tahrip etmesinden dolayı bir türlü bir çalışma yapamadık. Can güvenliği yok, Otogar yönetimi hiç bir güvence vermedi. Biz kandırıldık resmen dolandırıldık. Milpa güvencesi var diye aldık ama en büyük kazığı Milpa bize attı."

sonsayfa



Bu haber 325 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,893 µs