En Sıcak Konular

"Dev anketin ilk sonuçlarında 2 partili bir Meclis var"

0 0 0000 00:00 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Türkiye’de istisnaları ortadan kaldırmak istediklerini belirterek, "Anayasanın da emrettiği gibi bu Meclis’in içerisinden Türkiye Cumhuriyeti Devletinin cumhurbaşkanı seçilecektir, bun

      Fırat, parti genel merkezinde, AK Parti Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu (Ombudsman) il başkanları eğitim toplantısında yaptığı konuşmada, parti içinde demokrasi kültürünü ve uzlaşıyı yerleştirmek için "Türkiye’de bir ilk" yapılarak bu kurulun oluşturulduğunu belirtti.
      Bu kurulların çeşitli nedenlerden dolayı bugüne kadar çalıştırılamadığını ifade eden Fırat, bugün gerekli olan alt yapının hazırlandığını, partinin 2.
      Olağan Genel Kurulunda gerekli tüzük değişikliklerinin yapılmasının ardından geçen Cuma günü toplanan Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısında ilgili yönetmeliğin hayata geçirildiğini belirtti.
      Parti teşkilatını Osmanlı dönemindeki "uç beylerine" benzeten Fırat, "Sizler de bizim Anadolu’daki uç beylerimizsiniz. Biz, insanların gönüllerini fethedilebilmesinin uç beyliğini yapacağız" dedi.
      Fırat, 5 yıllık iktidar döneminde teşkilatın yüzünü yere eğecek hiçbir iş yapmadıklarını belirterek, şunları söyledi:
      "Bizden hesap sorabilecek milletten başka hiçbir makam yok. Yaptıklarımızı görmezden gelenler olabilir ama milletimiz bizim ne yaptığımızı biliyor ve bunu takdir ediyor.
      Şu anda Türkiye’de yapılmış olan en geniş anket çalışması 200 bin denek üzerinde yapılıyor ve bitmek üzere. Türkiye’nin 81 ilinde ve nüfusu 50 binin üzerinde olan bütün ilçelerde yapılıyor. Şu ana kadar gelen sonuçlara bakıldığında AK Parti 2007 seçimlerinde 2002 seçimlerinin üstünde bir oy potansiyeli gösteriyor ve 2 partili bir Meclis gözüküyor önümüzde. 2007’de yapılacak olan genel seçimlerde halkımız bize ya ’devam et’ diyecek ya da ’sil baştan’ diyecek. ’Sil baştana’ gideceksek, o zaman 2001 öncesinin Türkiye’sine gitmeyi talep ediyoruz sonucu çıkacaktır. Eğer ’devam’ deniyorsa bunun için tek parti AK Parti’dir. Bu seçim, Türkiye için çok önemli bir seçim. Bu, Türkiye için ak mı kara mı meselesinin gün ışığına çıkarılması meselesidir. İnanıyoruz ki halkımız bundan önce seçtiği gibi akı seçecektir." Fırat, AK Parti’nin ülkeye yaptığı hizmetlerin anlatılması gerektiğini ifade ederek, "Önce bizim, bu hükümet, AK Parti neler yaptı bunu çok iyi bilmemiz lazım. Eğer bu bilgiye sahipsek, bunu anlatabilme imkanına da sahip oluruz.
      ’Kendimizi anlatamıyoruz’ lafından bir an önce çıkmak durumundayız" diye konuştu.
      Diğer partilerin seçim beyannameleri ve parti programlarına bakıldığında "AK Parti’nin 4 yılda yaptıklarının" yazılı olduğunu ifade eden Fırat, "Bunları yapmak, bizlere nasip oldu. Bugün, bizim yaptıklarımızı her gün tenkit edenler var. Bu, üzüme yetişemeyen tilkinin, üzüme ’koruk’ demesine benzer" dedi.
     
     CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ
      AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fırat, Cumhurbaşkanlığı seçimini de değerlendirirken, bu seçimin demokrasilerde rutin bir işlem olduğunu, bunun yıllarca, aylarca gündemi işgal etmemesi gerektiğini söyledi. Fırat, Türkiye’nin bu kadar çok meselesi varken, bu konunun aylardır gündemde tutularak tartışılmasına karşı olduklarını belirterek, şöyle konuştu:
      "Hiç kimsi merak etmesin, o 200 bin deneğe sorulan sorulardan bazıları cumhurbaşkanlığıyla ilgilidir. Eğer, biz cumhurun başkanını seçeceksek, elbette cumhurun fikrinin ne olduğuna bakmak zorundayız. Bugüne kadar Türkiye’de yapılmış olan en büyük anketle cumhurbaşkanlığıyla ilgili halkımızın fikrinin ne olduğunu alıyoruz. Nasıl bir cumhurbaşkanı istiyor? Nasıl seçilmesini istiyor? Buna benzer bir sürü soruyu alt alta getiriyoruz."
     
     "HANGİ MİLLETVEKİLİ İSTERSE..."
      Fırat, AK Parti’nin Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili izleyeceği sürecin daha önce Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandığını belirterek, önce halkın fikri, ondan sonra parti kademelerinin belde teşkilatından başlayarak, gençlik kolları, hakem kurullarının fikirlerinin alınacağını, TBMM grubunun görüşünün alınmasından sonra MKYK’da enine boyuna tartışılacağını ve cumhurbaşkanlığı adayının belirleyeceğini söyledi.
      Fırat, şunları kaydetti:
      "Bu süreç bu kadar basittir. Bu süreçte belli olan tek şey cumhurbaşkanının mutlaka bu meclisin içerisinden seçileceğidir. Hangi milletvekili isterse tek başına veya bir başka arkadaşının teklifiyle cumhurbaşkanı adayı olabilir.
      Ama istisnai durum olan dışarıdan bir adayın olması halinde Anayasa’da belirtilen yüksek bir milletvekili sayısının teklifi gerekir. Biz, Türkiye’de istisnaları ortadan kaldırmak istiyoruz. Aslolan, Anayasanın da emrettiği gibi bu Meclis’in içerisinden Türkiye Cumhuriyeti Devletinin cumhurbaşkanı seçilecektir, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu, Türkiye için de bir gerginlik sebebi değildir."
milliyet



Bu haber 377 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,153 µs