En Sıcak Konular

CHP YÖK'ü kaldırmaktan niye caydı

0 0 0000 00:00 tsi
CHP YÖK'ü kaldırmaktan niye caydı Parti programında YÖK'ün kaldırılacağını taahhüt eden CHP, şimdi YÖK'le ortak eğitim reformu hazırlıyor. Bu 180 derecelik değişimin ardındaki kilit isim: Prof. Kemal Gürüz

Kamuoyunda antidemokratik uygulamaları ile tanınan eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, bir süredir CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın danışmanlığını yapıyor. Gürüz'ün CHP'nin eğitim danışmanlığına getirilmesinden sonra partinin YÖK'le ilgili politikası değişti.

CHP lideri Baykal, Gürüz'e eğitim programı yazdırıyor. Parti programında YÖK'ün kaldırılacağını taahhüt eden CHP, şimdi YÖK'le ortak eğitim reformu hazırlayacağını açıklıyor. Önceki günkü Meclis grup toplantısında konuyu gündeme getiren Baykal, "İktidara geldiğimizde, Milli Eğitim'le YÖK el ele vererek, reform yapacak." dedi. Baykal, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i ise 'YÖK'le kavga etmek'le suçladı. Baykal'ın ifadelerinin aksine, partisinin programında "CHP, köklü bir üniversite reformu yapacak; YÖK sistemini kaldıracak; üniversitelere bilimsel ve yönetsel özerklik tanıyacaktır." taahhüdü yer alıyor. Kamuoyunun muhalefetine rağmen 8 yıl YÖK başkanlığı yapan Kemal Gürüz, CHP'nin muhtemel iktidarında yürürlüğe koyacağı 'eğitim politikası'nı hazırlıyor.

CHP, 4 yıllık anamuhalefet sürecinde AK Parti'nin başta YÖK olmak üzere eğitim konusundaki tüm icraatlarını eleştirdi. Bu konudaki tasarılara karşı çıktı, kanunlaşanların iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.
CHP bu yıl yapılacak seçimler için ilk 'seçim vaatlerini' eğitim konusunda dile getirmeye başladı. Deniz Baykal, okullarda öğrencilere ülkelerini, milletlerini, İslam'ı ve Atatürk'ü sevdireceklerini belirtiyor.

Önceki gün grup toplantısında bu konuya genişçe yer ayıran Baykal, YÖK ile kavga edilmesi durumunda eğitimde başarı sağlanamayacağını savundu. Baykal, mevcut iktidarın da bu nedenle eğitimde başarılı olamadığını ileri sürdü.

Zaman



Bu haber 360 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,709 µs