En Sıcak Konular

Güneydoğu'da Öcalan alarmı

0 0 0000 00:00 tsi
Güneydoğu'da Öcalan alarmı PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın Kenya’dan getirilişinin 9.yıl dönümü olan 15 Şubat günü için Güneydoğu Anadolu bölgesinde birçok ilde güvenlik alarmı verildi. İşte önlemler...

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Kenya’dan getirilişinin 9. yıl dönümü dolayısıyla bölgede geniş güvenlik önlemi alınmaya başlandı. Bölge genelinde özellikle özel hareket timleri sürekli dolaşırken çevik kuvvet ise teyakkuzda bekletiliyor. Olası eylem ve saldırılara karşı alarma geçen güvenlik birimleri kent merkezlerinde şüpheli kişileri kimlik sorgulamasından geçiriyor.

Alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde 13 ile 17 Şubat tarihleri arsında zorunlu haller dışında personele izin verilmeyecek ve toplanan istihbarat bilgileri mülki amire bildirilecek.

Takviye polis

Kent merkezlerinde olası bildiri dağıtma, eylem şeklinde yapılacak yürüyüşleri için takviye birlikler hazır hale getirildi. Kent merkezlerinde belirli güzergahlar sürekli denetim altında tutulacak. Güneydoğuda Apo alarmı olarak alınan güvenlik önlemlerinde adeta kuş uçurtulmamaya özen gösterilecek..

Siirt'te 15 Şubat alarmı veren İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekiplerine göstericiler taş ve molotof kokteyli attı. Saldırılar sırasında bir polis memuru yaralandı.

Şırnak'ta da alarm

Edinilen bilgilere göre, bölücü terör örgütü PKK-KONGRA-GEL elebaşısı Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü münasebetiyle eylem ve gösteri planlayan terör örgütü yandaşlarına yönelik geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Polis ekipleri, kentin kenar mahallelerinde Öcalan lehine slogan atıp ateş yakan bazı gruplara operasyon düzenledi. Günün ilk saatlerinden itibaren adeta kuş uçurtmayan güvenlik güçleri, gece de önlemlerini sürdürdü. Kentin bazı mahallerinde devriye gezen polis ekipleri, ellerinde kalkan ve coplarıyla ara sokakları didik didik aradı.

Siirt'in Çakmak Mahallesi'nde de tedbir alan güvenlik güçleri, göstericilerin taş ve molotof saldırısına uğradı. Saldırıda dudağından taş darbesi alan Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvetlerde görevli bir polis memuru yaralandı. Ekipteki arkadaşları tarafından Siirt Devlet Hastanesi'ne getirilen yaralı polis memuru tedavi altına alınırken, İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, polis memurunu hastanede ziyaret ederek doktorlardan bilgi aldı. Polis memurunun saldırı sonucunda dudağında patlama meydana geldiği ve 3 dişinin kırıldığını bildirildi. Kentte gergin hava devam ediyor.

Haber 7



Bu haber 320 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,599 µs