En Sıcak Konular

Cem Uzan'dan TMSF Başkanı Ertürk'e tazminat davası...

0 0 0000 00:00 tsi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ın, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk hakkında manevi tazminat davası açacağı bildirildi.

      Bugün bir gazetede yer alan Ertürk'ün beyanları ile ilgili Uzan'ın avukatı Şaylan Çığgın tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ertürk hakkında ''gerçek dışı ve hukuka aykırı'' açıklamaları nedeniyle 200 bin YTL'lik manevi tazminat davası açılacağı kaydedildi.
      Ertürk'ün, röportajında, Uzan hakkında İmar Bankasından dolayı yargı kararı bulunduğunu belirttiği ifade edilen açıklamada, şu görüşler savunuldu:
      ''Cem Uzan'ın İmar Bankası ile hiçbir ilgisi, ilişkisi ve sorumluluğu bulunmamaktadır. 2003 senesinde İmar Bankasının bankacılık yapma ve mevduat kabul etme izni kaldırıldıktan sonraki dönemde, Cem Uzan defalarca İmar Bankası ile ilişkilendirilmeye çalışılmış, İmar Bankasına el konulma tarihinden sonra çıkartılan Uzan kanunları nedeniyle sorumlu tutulmaya çalışılmıştır. Ancak o günden bugüne kadar yaşanan yargı süreçleri de açıkça göstermiştir ki Cem Uzan'ın İmar Bankası ile hiçbir ilgisi, ilişkisi ve sorumluluğu bulunmamaktadır.
      Öyle ki Cem Uzan'ı İmar Bankası nedeniyle mali anlamda sorumlu tutabilmek ve mal varlığına el koyabilmek için Anayasa ve evrensel hukuk kurallarına aykırı, geçmişe dönük olarak uygulanan kanunlar çıkarılmıştır. Ancak Cem Uzan'ın bu borçtan sorumlu olduğuna dair kesinleşmiş bir yargı kararı bulunmamaktadır.'' Açıklamada, Uzan'ın İmar Bankası ile hiçbir ilişkisi bulunmadığı ileri sürülerek, TMSF Başkanı Ertürk hakkında, bugün yaptığı ''gerçek dışı ve hukuka aykırı'' açıklamaları nedeniyle 200 bin YTL'lik manevi tazminat davası açılacağı ve şahsı hakkında gerekli suç duyurularının en kısa zamanda yapılacağı belirtildi.

milliyet



Bu haber 368 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,169 µs