En Sıcak Konular

Kimse toprağımız ile ilgili rüya görmesin, hayal kurmasın

7 Kasım 2009 19:36 tsi
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bazı kesimlerin Türk topraklarında beklentisinin olduğunu belirterek, "Kimse toprağımız ile ilgili rüya görmesin, kimse hayaller kurmasın, bizi parçalamak isteyenler hiç heveslenmesin." dedi.

Özel uçakla dün geldiği Muş Havaalanı'ndan karayoluyla Bitlis'e geçen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, incelemelerinin ardından bugün tekrar Muş'a geldi. İlk olarak onarımı yeni tamamlanan tarihi Murat Köprüsü'nü inceleyen Bakan Yıldırım, ecdad yadigârı tarihi mekânları ihya ettiklerini söyledi.

Bölünmüş yolları birbirine bağlayarak milletin birliğini sağlamanın yanında tarihi değerleri de ihmal etmediklerini kaydeden Bakan Yıldırım, "Bir yandan bölünmüş yollarda memleketin doğusunu-barısını, güneyini-kuzeyini birbirine birleştirirken 72 milyon insanın kardeşliğini, birliğini beraberliğini sağlarken diğer yandan da ecdat yadigârı tarihi eserleri de ihya ediyoruz." diye konuştu.

Daha sonra AK Parti Muş İl Teşkilatı'nı ziyaret eden Yıldırım, parti teşkilatında ülkeyi bölmeye yeltenenlerin hiçbir şansının olmadığını vurguladı.

''Bu topraklarda hiç kimse rüya görmesin, hayal görmesin. diyen Yıldırım, "Hiç kimse bizi birbirimize düşüremez. Osmanlı zamanında, Yemen'de, Galiçya'da, Balkanlar'da, Trablusgarp'ta, Çanakkale'de de hep bir olduk, beraber olduk, omuz omuza verdik ve düşmanlarımızı bu memleketten gönderdik. Birliğimiz, beraberliğimiz, refahımız, zenginliğimiz ne kadar güçlü olursa o kadar etrafımızda barış olur, huzur olur ve hiç kimse de bu ülkeye, 72 milyona yan gözle bakamaz.'' şeklinde konuştu.

Türkiye'den kimseye zararın gelmeyeceğini dile getiren Bakan Binali Yıldırım, daha önce komşularıyla kavgalı olan Türkiye'nin, şimdi ilişkilerinin her geçen geliştirdiğini, hatta sınırlarını kaldırdığını anlattı.

Türkiye'nin komşularıyla kavgalı olduğu dönemde hiçbir dostunun kalmadığına dikkat çeken Bakan Yıldırım, "Biz Suriye ile sınırı kaldırdık, Irak ile stratejik işbirliği yaptık, İran'la Ruslarla ilişkilerimizi geliştiriyoruz. Ermenistan'da aynı şekilde yapıyoruz. Türkiye, Ermenistan'ı niye tehdit görsün? Bizim onlarla bir derdimiz yok. Onların da bizimle bir derdi yok. Ama dünyanın her tarafına dağılmış Ermeni Diasporası Türkiye'de toprak davası görüyor. Herkes yerini yurdunu bilecek. Bizden kimseye zarar gelmez. Ne zaman ülkemize yan gözle bakılırsa o zaman o gözü çıkarız." ifadelerini kullandı.



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,439 µs