En Sıcak Konular

Albay Youtube üzerinden devlet başkanına seslendi

7 Kasım 2009 18:18 tsi
Rusya'da bir polis albayı Youtube'den yaptığı açıklamalarda polis ve güvenlik teşkilatındaki sorunları dile getirdi.

Novorossiysk kentinde görevli polis Aleksey Dımovski, bölgesinde yetkililerin görevlerini kötüye kullandıklarını, elindeki bilgileri Rusya Başbakanı Vladimir Putin'le görüşerek iletmek istediğini kaydetti. Polise göre, görev yaptığı Emniyet Müdürlüğü yönetimi, polislerden olmayan cinayetleri "ortaya çıkarmak" ve suçu olmayan şahısları da başarılı görünmek için cezaevine atmayı talep ediyor.

Dımovski Youtube'e koyduğu görüntülerinde şu açıklamalarda bulundu: "Sayın Vladimir Vladimiroviç Putin size ricayla sesleniyorum. Ben Novorossiysk Emniyet Müdürlüğü'nde operatif dairede albay rütbesinde görevliyim. Ben size sorunlarımızı anlatmak istiyorum. Belki Siz bizim bu sorunlarımı duymuşsunuzdur, belki de biliyorsunuzdur. Veya belki de size bu konudan bahsetmiyorlar. Ben size nasıl görev yaptığımızı anlatmak istiyorum. Biz polisler zor koşullar altında çalışıyoruz. 14 bin ruble ayda maaşla çalışıyoruz. Üstelik cumartesi günleri de çalışmak zorundayız. Bize bu saatler için para da ödemiyorlar. Ailelerimizi iş gereğiyle uzun süreler göremiyoruz."

TÜM RUSYA'DA POLİS SİSTEMİNDE BAĞIMSIZ ARAŞTIRMA YAPILMALI

Dımovski şimdi kendisinin işten çıkarmak istediklerini de iddia etti. Kendilerine Emniyet Müdürlüğü yönetiminin "hayvan muammelesi" yaptığını öne süren Rus polisi, hastanede başına gelen sorunları da anlattı ve sağlık görevlilerinden şikayetçi oldu. Dımovski, "Sayın Vladimir Vladimiroviç bunları size ve tüm ülkeye anlatırken korkmuyorum. Hatta karım hamile. Ben çocuk bekliyorum. Ama yine de korkmuyorum. Ben bir ay hasta yattım diye şimdi benim işime son vermek istiyorlar. Ama ben istemiyorum. Çünkü işimi seviyorum. Ama bu tür insanlar, beni işten çıkarmakla tehdit eden polis amirleriyle de çalışmak iyi değil. Sayın Putin bana destek verin ve tüm Rusya genelinde bağımsız bir araştırma yapalım. Ben de burada görev almak isterim. Onur, şeref ve dürüstlük adına bunu yapalım. Siz bizim gibi sıradan polislerin durumundan haberdar değilsiniz. Ben ise size her şeyi anlatmaya hazırım! Korkmuyorum! Hatta ölümden bile! Ailemin başına gelebilecek olaylardan bile! Geri zekalı amirlerinin kontrolünde görev yapan onurlu ve dürüst polislerin nasıl hayatlarını kaybettiğini görebilirsiniz. Sayın Putin, bunun için sizinle göz göze görüşmeyi çok arzu ediyorum. Dikkatiniz için teşekkür ederim. Sagolun!" dedi.

NOVOROSSİYSK EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ, DIMOVSKİ'NİN GÖREV YAPTIĞINI DOĞRULADI

Olay üzerine Novorossiysk Emniyet Müdürlüğü, Dımovski'nin kendi kurumlarında polis olarak görev yaptığını doğruladı. Rus Eho Moskvı radyosuna konuşan Novorossiysk Kent Emniyet Müdürü Vladimir Gerebenyuk, "Albay Dımovski iyi polis görevlisi. Fakat kendisinin bu açıklamaları doğru değil. Ayrıca son iki aydır, Dımovski hastanede yatıyor ve ne zaman görevinin başına döneceği de belirsiz." dedi.

Fakat, Novorossiysk Emniyet Müdürlüğü, Youtube'deki skandal açıklamanın ardından acil olarak istişare yaptığı da gelen haberler arasında. Emniyet Müdürlüğü Basın Sözcüsü Polina Gerasimova, yaptıkları toplantıda tüm polis yetkililerinin albay Dımovski'nin bu eylemini kınayarak karşı çıktığını belirtti. Gerasimova, ortaya atılan iddialarla ilgili araştırma yapacaklarını da sözlerine ekledi.

RUSYA TOPLUMSAL ODASI DA OLAYI ARAŞTIRACAK

Rusya Toplumsal Odası da olayı araştıracaklarını belirtti. Oda'nın güvenlik gücü faaliyetlerinden sorumlu Komisyon Başkanı Anatoli Kuçeren, "Biz internet ortamında ifade edilen olaylarla ilgili ciddi bir araştırma yapacağız. Durumu kendi kontrolümüze almayı düşünüyoruz. Gerektiği zaman polis yetkilisinin olası yaptırım ve takip edilmesini önlemek için koruma altına almaya hazırız. Konuyla ilgili komisyonumuz özel bir toplantı da yapabilir. Toplantımıza Rusya İçişleri Bakanlığı, savcılık ve sivil örgüt temsilcilerini de davet edeceğiz." dedi.

Cihan



Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,704 µs