Saddam gibi bir lider çıkmasını bekliyormuş | " /> Saddam gibi bir lider çıkmasını bekliyormuş | "/>

En Sıcak Konular

Filistin'den Saddam gibi bir lider çıkmasını bekliyormuş

7 Kasım 2009 13:08 tsi
Filistin'den Saddam gibi bir lider çıkmasını bekliyormuş İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Rusya'dan Filistin tarafının masaya oturması için kendilerine yardımcı olmasını istedi.

Rusya devlet televizyonu Vesti'de İtar-Tass Genel Müdür Yardımcısı Mihail Gusman'ın konuğu olan Netanyahu, Rusya İsrail ilişkileri ile ilgili gelişmelere değindi. Birleşmiş Milletler'in İsrail karşıtı kararlarını eleştiren İsrail Başbakanı, BM'nin bir gün yeryüzünün küre değil de yuvarlak olduğu yönünde bir karar da alabileceğini iddia etti. Netanyahu'nun en ilginç açıklaması ise Filistin halkı için Saddam gibi bir lider beklediği ile ilgili ifadeleri idi.

İsrail Başbakanı, Ortadoğu'da sorunların çözülmesi için kendilerinin çaba gösterdiğini, ancak benzer bir çabanın Filistin tarafından gösterilmediğini iddia etti. Netantyahu, "Masaya oturmak ve görüşmelere başlamak lazım. Hangi koşullarda masaya oturulacağının sorulmaması gerekiyor. Şunu demek lazım: Ben barışı konuşmak istiyorum. Şu anda masaya oturabilmek için gerçek imkanlar yok. Ama benim temsil ettiğim toplumumuzun çoğunun uzlaşma için çaba harcadığını görüyorum. Ama biz karşı tarafın da benzer çaba göstermesini görmek isterdik. Bizden Filistin devletinin tanınmasını istiyorlar. Ben de öncelikle Filistin tarafına, Filistin liderlerine rica çağrısında bulunarak, İsrail devletini Yahudi halkının vatanı olarak tanımalarını istiyorum...Nihayet Filistin liderlerinden Saddam ve Kral Hüseyin gibi kararlı bir liderin ortaya çıkarak soruna son noktayı koymasını bekliyorum." diye konuştu.

BM YERKÜRENİN DÜZ OLDUĞU KARARINI ALABİLİR

Netanyahu, Birleşmiş Milletlerin (BM) İsrail yetkilileri için o kadar hoş bir yer olmadığını iddia etti. İsrail'e karşı BM'den bazı suçlamaların yapıldığını öne süren Netanyahu, "BM'de yerin küre değil de düz olduğuna ilişkin de karar alınabilir. Bu bağlamda, kendimiz savaş canilerine karşı mücadele ettiğimiz sırada, bizi savaş canisi olarak suçluyorlar. Örneğin Hamas'la mücadelemiz. Ben geçenlerde BM'de İran liderinin Yahudi soykırımıyla ilgili yalanlarını, uyduruk beyanatlarını dile getirdim, gerçekleri anlattım. İran lideri Yahudi soykırımını olmadığını iddia ediyor. Düşünün ki Rus kamuoyuna, "Faşizme yönelik İkinci Dünya Savaşı olmadı" diyorsunuz. Böyle bir yalan olabilir mi? Savaşta milyonlarca Rus vatandaşının ölmediğini söyleseniz nasıl olur? İran lideri savaş yıllarında altı milyon Yahudinin ölmesini "uydurma" olarak beyan ediyor." diye konuştu.

RUSYA FİLİSTİN HALKININ MASAYA OTURMASINA DESTEK OLSUN

Netanyahu, Rusya'dan da İsrail-Filistin barış görüşmelerine katkı sağlaması isteğinde bulundu. Netanyahu, "Bence Rusya'nın en büyük yardımı, terörizme karşı mücadelede yapacağı yardım olur. Zaten Rusya da bu yardımı sağlıyor. İsterdik ki, Rusya Filistin halkının masaya oturmasına ilişkin çaba gösterebilmesine destek versin. Ben Rusya'nın barış çabalarından kuşku duymuyorum. Rusya ile birlikte barışı sağlamak daha kolay olabilir." dedi.

Netanyahu, "Rusya ve İsrail arasında çok güzel ilişkiler var. Çözülmesi gereken konularla ilgili hedeflerimiz de örtüşüyor. Ben Rus liderlerle görüştüğüm zaman, onların beni çok iyi anladığını hissediyorum. Sebebi de şu: Sizin sorunlarla bizim sorunlar benziyor. Ayrıca etnik köken ve anlayış açısından da iki kültür arasında belirli bir sempatik ilişki var. İsrail'de milyondan fazla Rusça konuşan kitle yaşıyor. Memnuniyet verici bir hissiyat oluşuyor. Eski komünist dönemi Rusyası ile şimdiki Rusya arasındaki ilişkilerde dağlar kadar fark var." ifadelerini kullandı.



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,312 µs