flaş açıklama | " /> flaş açıklama | "/>

En Sıcak Konular

Bakan Atalay'dan flaş açıklama

7 Kasım 2009 00:08 tsi
Bakan Atalay'dan flaş açıklama 
İçişleri Bakanı Atalay'dan, Danıştay saldırısı hakkında çapıcı açıklama...

AK Parti'nin Siyaset Akademisi'nde "Demokratik Açılım" dersi veren İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Danıştay saldırısının bir örgütün düzenlediği provokasyon olduğunu söyledi.

"Önceki dönemlerin karanlıkları açığa çıkıyor" diyen Bakan Atalay, "Kendi dönemimizde karanlık hiçbir şey bırakmayacağız. Artık faili meçhul diye bir şey kalmayacak" diye konuştu. Terör örgütü PKK'nın Avrupa'daki uzantılarına ve finans kaynaklarına da değinen Atalay, "Artık Fransa bile tutuklamalar yapıyor" ifadelerini kullandı.

Siyasi bilincin arttırılması için AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından uygulamaya geçirilen Siyaset Akademisi, Mecidiyeköy'deki İBB Kültür Merkezi'nde yapıldı. Siyaset Akademisi'ndeki 4. derse İçişleri Bakanı Beşir Atalay konuk oldu. Atalay, "Demokratik Açılım" konusunda katılımcılara ders verdi. Ağırlıklı olarak Türkiye'nin son 6 ayında yaşanan gelişmeleri, demokratik açılımı, Ermeni sorununu ve PKK terörünü değerlendiren Bakan Atalay, hedefi "terörü sonlandırmak ve ülkede kardeşliği kurmak" şeklinde açıkladı. Türkiye'nin iki önemli sorununun Ermeni diasporası ve PKK terör örgütü olduğunu söyleyen Atalay, Türkiye'yle Azerbaycan'ın aynı olduğunu ve Karabağ sorunu çözülmeden ileri adımlar atılmayacağını vurguladı. Terörün siyasi ve ticari bir sektör olduğunun altını çizen Atalay, "2 yıldır sınır ötesi harekât uygulanıyor. Ama terör bitmiyor. 25 yıl oldu. Onbinlerce insan ölüyor. Maliyeti çok büyük oldu. Kaynaklarımız terörle mücadeleye gidiyor" dedi.

ARTIK TERÖR ÖRGÜTÜNE DIŞARIDAN DESTEK GELMİYOR

Türkiye'nin özgüveninin geçmiş yıllara göre çok geliştiğini dile getiren Atalay, "Terör örgütünün Avrupa ülkelerinde uzantıları var. Finans kaynakları var. Bunların hepsini biliyoruz. Şimdi o ülkelerin desteği gelmiyor artık. Artık Fransa bile tutuklamalar yapıyor" ifadelerini kullandı. Amaçlarının herkes için daha fazla demokrasi olduğunu kaydeden Atalay, çözüme yönelik olarak şunları söyledi: "Demokratik alanımızın genişlemesi, demokrasimizin standartlarının yükseltilmesi. Herkese daha fazla özgürlük, daha fazla insan hakkı. Burada sadece belli alan, Kürt sorunu falan değil. Hepsi. Daha fazla özgürlükten hiçbir ülke, hiçbir topluma zarar gelmez"

KARANLIK HİÇBİRŞEY BIRAKMAYACAĞIZ

Danıştay saldırısının bir örgütün düzenlediği provokasyon olduğunu ortaya çıkardığını belirten Atalay, "Meğer neymiş, bir örgütün bizim aleyhimize düzenlediği bir provokasyon! Türkiye netleşiyor, şeffaflaşıyor. Önceki dönemlerin karanlıkları açığa çıkıyor. Çıkarıyoruz. Kendi dönemimizde de karanlık hiçbir şey bırakmayacağız. Şeffaf, açık. Dönemimizde faili meçhul diye bir şey bırakmıyoruz" dedi.

Öte yandan basın mensuplarının domuz gribi aşısı olacak mısınız? sorusunu Atalay yanıtsız bıraktı.

cihan



Bu haber 1,133 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,473 µs