En Sıcak Konular

Büyükanıt'ın haritası!

0 0 0000 00:00 tsi
Büyükanıt'ın haritası! Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın ABD gezisinin en önemli durağı Pentagon… Orgeneral Büyükanıt “askerlerle” askerce konuşacak… Masaya bir harita konacak... İşte o harita...

Yani bir NATO müttefiki olarak bugüne kadar dünyanın her yerinde işbirliği yapan iki askeri gücün konuşması olacak bu…

Ve işte burada Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına kast eden bir terör grubunun Kuzey Irak’taki faaliyetlerini içeren harita ve bilgileri resmen ortaya koyacak..

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, ABD askeri makamlarına harita üzerinde PKK’lıların bulunduğu kamplar, oradaki terörist sayısı, bunlara yardımcı olan unsurlar, Barzani ve Talabani’nin PKK'ya verdiği destekler, bölgenin yapısını da anlatacak.

PKK’nın silahlı teröristlerinin Haftanin, Shivi, Basiyan, Hakurk bölgelerinde ağırlık olarak bulunduğu haritalarda gözüküyor. Ancak teröristlerin herhangi bir saldırıya karşı önlem olarak daha küçük kamplar oluşturup bulundukları alanları genişlettikleri de kaydedildi.

Herşey ortada

Türkiye’nin Irak sınırına yakın bölgede bulunan PKK’lıların, 21 Mart Nevruz bayramıyla birlikte küçük gruplar halinde Türkiye’ye geçmeye çalışacaklar. Bu amaçla sınırdan sızmalara karşı önlemler artırılırken, her yıl olduğu gibi Mart ayı başından itibaren takviye birlikler de yeni görev bölgelerinde olacak.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın masaya koyacağı PKK kamplarıyla ilgili ayrıntılı haritalarda, Düğün dağı, Kato Dağı Mamtur dağı çevresindeki PKK kampları da isim isim belirtildi. PKK’nın Türkiye sınırına yakın önemli kampları arasında Nazdur, Begova, Shilan, Bahnuna, Asrok, Parakh, Sindi, Pirbela, Evlehe, Kahsan, Marsis, Kamtur kampları da bulunuyor.

Bölgenin yapısı

Hazırlanan raporda, bölgenin sosyo-ekonomik durumu da belirtiliyor. Bölge halkının çoğunluğunun geçimini ziraatla sağladığı, 1988 yılından sonra hayvancılığın giderek gerilemeye başladığı belirtildi, “Bölgedeki yönetimin en önemli gelir kaynağı Türk kamyon ve TIR’larından çeşitli ad altında alınan paralardır” denildi.

 Türkiye’nin Kuzey Irak’taki gelişmelerden duyduğu rahatsızlıkların, Türkiye’nin sınır ötesi operasyona gerek duyulmadan ABD tarafından yerine getirilmesi de masaya yatırılacak, “Türkiye, her an Kuzey Irak operasyonuna hazırdır” mesajı da verilecek.

Türkiye’nin her türlü hazırlığı yaptığı, en ince ayrıntılarına kadar planlamaların gerçekleştirildiği en üst askeri yetkili tarafından ABD makamlarına anlatılarak, bu konudaki kararlılığımız da ortaya konulmuş olacak.

Orgeneral Büyükanıt’ın bu görüşmesinden sonra Türkiye’nin Kuzey Irak’a ABD’nin “zımni desteği”nde bir harekat yapıp yapmayacağı konusu netleşecek…

Orgeneral Büyükanıt’ın cuma günü yapacağı  basın toplantısında, “Kuzey Irak’a harekat var mı” şeklindeki muhtemel soruya da net bir cevap vermeyeceği belirtiliyor. 

Genelkurmay Başkanı'nın, bu sorulara, "Türkiye’nin kendi hakları olduğunu, bağımsız bir devlet olarak terörle mücadele için her türlü şeyi yapacağı"  şeklinde cevap vermesi bekleniyor.

hurriyet.com



Bu haber 321 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,331 µs