En Sıcak Konular

Silvan'da 331 kanatlı hayvan itlaf edildi

0 0 0000 00:00 tsi
Kuş gribi virüsünün tespit edildiği Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Akçayır köyüne bağlı 2 mezrada 331 kanatlı hayvan itlaf edildi.

Silvan'ın Akçayır köyüne bağlı Yeşilan mezrasında kuş gribi virüsünün tespit edilmesinin ardından Akçayır köyü ile bağlı Düzoba, Pirhasan, Yeşilan, Sarıgül ve Güzelyurt mezralarında geçici karantina konulmasının ardından dün akşam itlaf çalışmaları başlatıldı. Yeşilalan mezrasında 203 ve Pirhasan mezrasında da 128 olmak üzere şu ana kadar toplam 331 kanatlı hayvan itlaf edildi.

KAN ÖRNEKLERİ ALINDI

Öte yandan, Elazığ Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsünden gelen 2 uzman bugün Yeşilalan ve Düzoba mezralarındaki kanatlı hayvanlardan kan örnekleri aldı.

“TAVUKLARIMIZI VERMEK İSTEMİYORUZ”

3 kilometrelik alan içerisinde yer aldığı için geçici karantina konulan Akçayır köyünde ise hastalık belirtisi ve risk görülmediği için henüz itlaf çalışmalarına başlanmadı.

Akçayır köylüleri kuş gribi hastalığının riskinin ciddiyetinden habersiz şekilde yaşamını sürdürürken, köy meydanında çocukların oynadığı alanlarda kanatlı hayvanların ortalıkta dolaştığı belirlendi.

Köyde oturanlar, köylerinde kanatlı hayvan ölümünün olmadığını bu nedenle itlaf çalışmalarına gerek olmadığını öne sürdüler.

Bazı köylüler de geçen yıl kuş gribi nedeniyle köylerindeki kanatlı hayvanların itlaf edildiğini, ancak yapılan inceleme sonucunda hastalığın çıkmadığını savunarak, “Kesin bir şey olmadığı için itlafa gerek yok. Tavuklarımızı vermek istemiyoruz” dediler.

Köy muhtarı Nimet Bakıroğlu 3 gün önce Yeşilalan mezarasında 3 ölü tavuk görmesi üzerine durumu Silvan İlçe Tarım Müdürlüğü ile temasa geçtiğini belirterek, “Daha sonra 2 ölü ve bir sağ tavuktan örnek aldılar. Ertesi gün hayvanlarda virüs tespit edildiği haberi geldi. Dün akşam itlaf çalışmaları başladı” dedi.

Bu arada, Silvan Sağlık Grup Başkanlığınca görevlendirilen bir ekip, Yeşilalan ve Pirhasan mezralarındaki vatandaşları sağlık taramasından geçirdi.
hürriyet



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,087 µs