En Sıcak Konular

Çelik: İlim Çin'de olsa ayağınıza getiriyoruz

0 0 0000 00:00 tsi
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “Biz çocuklarımıza öğrencilerimize, öğretmenlerimize, 'ilim Çin'de de olsa gidin alın' demiyoruz. İlim Çin'de de olsa Japonya'da da olsa sizin ayağınıza getiriyoruz” dedi.

Çelik, video konferans ve canlı yayın sistemiyle yapılandırılan, fiziksel olarak farklı mekanlarda bulunan eğitmen ve katılımcıları interaktif ortamda birleştiren “Akıllı Sınıf Projesi”nin tanıtımı için İskitler Endüstri Meslek Lisesinde düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı.

Türkiye'nin, iletişim altyapısı açısından pek çok ülkeden ileri olduğunu belirten Çelik, “Ama iletişim ve bilgi teknolojilerinin çok önemli avantajlarından sadece bazılarından yararlanabildik. Bazılarından maalesef yararlanamadık, video konferans sistemi bunlardan birisidir” dedi.

Akıllı Sınıf Projesi'nin her bölgeyi temsilen bir ilde kurulduğunu ifade eden Çelik, bu kapsamda Ankara, İstanbul, İzmir, Van, Antalya, Gaziantep ve Trabzon birer “akıllı sınıf” oluşturulduğunu bildirdi.

Sistemin öğrencilerin gelişimi için önemli bir imkan olduğunu anlatan Çelik, ”Biz çocuklarımıza öğrencilerimize, öğretmenlerimize, 'ilim Çin'de de olsa gidin alın' demiyoruz. İlim Çin'de de olsa Japonya'da da olsa sizin ayağınıza getiriyoruz” diye konuştu.

BİR YILLIK GİDER TELEKOMDAN

Bu sistemle uydu üzerinden yapılan görüşmelerin yıllık bedelinin “yaklaşık 100 milyar TL” olduğunu belirten Çelik, Türk Telekom'un okullardan bu hizmet için bir yıl boyunca ücret almayacağını söyledi.

Ulaştırma Bakanlığının geçen yıl 100 milyon YTL'yi eğitimin fiziksel altyapısına ayırdığını anlatan Çelik, “Yapılacak yatırımları da ihtiyaç önceliğine göre Milli Eğitim Bakanlığına bıraktılar” dedi.

Çelik, Akıllı Sınıf Projesi'nin, öğretmenlerin yeni teknolojiler konusunda eğitilmesinde de önemli işlev göreceğini belirtti.

Projelerin tanıtılmasında basına yaptığı katkılardan dolayı teşekkür eden Bakan Çelik, şunları kaydetti:

“Türkiye'nin iyi örneklere, morale ihtiyacı var. Şüphesiz ki medya, vatandaşımızın bilgi edinme hakkını kullandırıyor. Medya, demokrasilerde dördüncü güçtür. Ama hep olumsuzluklar, yanlışlıklar ön plana çıkarıldığı zaman vatandaşımız demoralize oluyor. Onun için bu güzellikleri halkımıza, gençliğimize iletmek onlarla paylaşmak onların bunun farkında olmasını sağlamak sizlerin görevidir.”

SİSTEMİN MALİYETİ 448 BİN DOLAR

Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürü Hüseyin Acır, Akıllı Sınıf Projesi'nin, ulusal ve uluslararası birçok noktaya eğitim verme imkanı sağladığını belirterek, projenin 448 bin dolara mal olduğunu bildirdi.

Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi Emin Başer de bilgi toplumu olmanın ön şartının, bilgiye zamanında ve hızla ulaşabilmek ve bilgiyi güvenli şekilde depolayabilmek olduğuna dikkat çekerek, Türk Telekom telekomünikasyon merkezlerinin bunu gerçekleştirecek kapasitede olduğunu söyledi.

Türk Telekom'un 2007 bütçesine, okul inşası için 100 milyon YTL ödenek konduğunu bildiren Başer, geçen yıl 32 okula bilgisayar sınıfı kurulduğunu, 28 bin 500 okulun da hızlı internet ağına kavuşturulduğunu ifade etti. Başer, ayrıca 4 bin 570 başarılı öğrenciye bilgisayar ve ADSL modem verdiklerini ve 3 aylık ücretsiz internet erişimi sağladıklarını da kaydetti.

DİĞER İLLERLE CANLI BAĞLANTI

Bakan Çelik, daha sonra, video konferans sistemi aracılığıyla Japonya'ya bağlanarak, projeye katkı sağlayan yetkililerle görüştü.

Projeye katılan illere de canlı bağlantı kuran Çelik, il milli eğitim müdürlerinden bilgi aldı. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer ile konuşan Çelik, “Sistemi olması gerektiği şekilde aktif olarak kullanalım. Nasılsa parasını Telekom veriyor. Telekom bu konuda cömerttir” diye espri yaptı.

Çelik, İzmir Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ile görüşmesi sırasında da ”İnternet bağlantısı olmayan okul varsa ihbar et” dedi.

 hürriyet



Bu haber 426 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,516 µs