En Sıcak Konular

Çetelerin video savaşı Youtube'da

0 0 0000 00:00 tsi
Çetelerin video savaşı Youtube'da Uyuşturucu çeteleri, kurbanlarını öldürdükleri ya da dövdükleri kanlı görüntüleri YouTube'da yayınlayarak gözdağı veriyor. Görün-tülerde bir adamın başından vurulma anı da var.

Meksika'daki büyük uyuşturucu çeteleri, kurbanlarını öldürdükleri ya da dövdükleri kanlı görüntüleri YouTube'da yayınlayarak, birbirlerine gözdağı vermeye başladı.

Çeteler, internetteki görüntü paylaşımı sitesi YouTube'da yayınladıkları ve bir adamın başından vurulma anı ya da karnından yumruklanan kanlar içindeki insanların fotoğraflarının yer aldığı görüntülerle güç gösterisi yapıyor.

Geçen yıl, ülkedeki iki büyük uyuşturucu mafyasının hesaplaşmasında, 2000'den fazla kişi öldürülmüştü. Devlet Başkanı Felipe Calderon, çatışmaların sona erdirilmesi için binlerce asker görevlendirmişti.
YouTube'a, içinde çetelerin sembolü olan şarkıların kullanıldığı çeşitli meydan okuma mesajları da bırakan çete üyeleri, başka bir videoda da düşman çetenin üyelerinden birinin öldürülme görüntüleri için yaklaşık 4 bin 500 dolar para teklif ediyor.

Yetkililer, bu görüntülerdeki ''mesajları'' çözebilmek için polisin videoları incelemeye aldığını kaydetti. Google'a ait olan YouTube sitesi adına konuşan bir sözcü, şirketin ''yasadışı ve tehlikeli videoların yayınlanmasına izin vermediğini'' kaydetti. Ancak, başından vurulan adamın görüntüsünün şu ana kadar 280 bin kezden fazla izlendiği belirtiliyor.

YouTube sözcüsü, kullanıcıların uygun bulmadıkları görüntüleri etiketleme olanağı olduğunu, bu şekilde işaretlenen bütün görüntülerin şirket tarafından incelendiğini ve yayından kaldırılabildiğini söyledi.

Haber7



Bu haber 202 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,217 µs