En Sıcak Konular

İran Resepsiyonuna TSK ilgisi 

0 0 0000 00:00 tsi
İran Resepsiyonuna TSK ilgisi  İran İslam Devrimi resepsiyonuna, TSK'dan yoğun katılımın olduğu, MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpogan'nın da hazır bulunduğu bildirildi. 

İran İslam Devrimi'nin yıldönümü münasebetiyle Ankara'da verilen resepsiyon, siyaset, diplomasi ve askerî çevreleri bir-araya getirdi. TSK'dan yoğun katılımın gözlendiği resepsiyonda MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpogan da hazır bulundu.

Siyasi liderlerden Muhsin Yazıcıoğlu ve Recai Kutan'ın yanı sıra eski Başbakan Necmettin Erbakan katılanlar arasındaydı. Eski MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç, gazetecilerin soruları üzerine '28 Şubat'ın bir daha yaşanmaması' temennisinde bulundu. Kılınç 'derin devlet'i ise şöyle tarif etti: "Devletin, yetkilerini elinde bulunduran; ama yasaların yeterli olmadığı yerde, yasaya rağmen birtakım şeyleri yapma isteği." Basın mensupları Erbakan'a da, Demirel'in Aksiyon dergisindeki 'Erbakan saçlarımı ağarttı.' sözlerini hatırlattı. Saç ağarmanın insanın yetişip, olgunlaşması anlamında kullanıldığını ifade eden Erbakan, "Süleyman Bey'in çok şey öğrenmesine vesile olduysak seviniriz." dedi.

Kılınç Paşa: Demirel 'Darbeyi Karadayı önledi' diyorsa doğrudur

28 şubat döneminde Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde bulunan eski MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç, Demirel'in "Muhtemel darbeyi İsmail Hakkı Karadayı önledi." şeklindeki açıklamasına destek verdi. "Süleyman Demirel söylediyse doğrudur." diyen Kılınç, bir daha 28 Şubat'ın olmasını istemediğini de dile getirdi. Türkiye'nin her zaman birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu kaydeden Kılınç, "28 Şubat'ı bir daha yaşamayalım. Bir 28 Şubat sürecine gelecek ortam oluşturulmasını istemiyoruz. Çağdaş bir Türkiye istiyoruz. Çağdaşlıktan sapma olduğu zaman tabii ki 28 Şubatlar olur. Olmasın istiyoruz. Bütün derdimiz bu." diye konuştu.

Demirel'in çok şey öğrenmesine vesile olduysak seviniriz

28 Şubat döneminde Başbakanlık koltuğunda oturan Necmettin Erbakan, İran İslam Cumhuriyeti'nin dün gece Hilton Oteli'nde düzenlediği millî gün resepsiyonuna katıldı. Erbakan, burada Demirel'in Aksiyon'a söylediği "Erbakan bir gecede saçlarımı ağarttı." ifadesini değerlendirdi. Saç ağarmanın insanın yetişmesi, olgunlaşması ve yeni şeyler öğrenmesi anlamına geldiğini ifade eden Erbakan, "Eğer Süleyman Bey'in çok şey öğrenmesine vesile olduysak seviniriz." dedi. Erbakan, Demirel'in dile getirdiği "Milli Selamet Partisi'ni askerler kurdurttu." iddiasının hatırlatılması üzerine ise "Hayır, öyle bir şey dememiştir. O söz yanlıştır." cevabını verdi. Demirel, Aksiyon'a, Muhsin Batur'un Adalet Partisi'nin oylarını bölmek için Erbakan'ı İsviçre' den getirdiği yönünde şüphesi olduğunu söylemişti.
 

dünya bülteni



Bu haber 251 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,807 µs