En Sıcak Konular

Bakan Gül'den 301 fırçası

0 0 0000 00:00 tsi
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, 301. maddeyle ilgili sert çıktı: “Bu madde ABD'lilerin veya Avrupalıların değil, bizim meselemiz... Değişiklik yapılmalı”

Gül, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Avustralya Dışişleri Bakanı Alexander Downer'le görüştü. Dışişleri Konutu'ndaki görüşmede iki ülke arasında, "Uluslararası Terörle Mücadelede İşbirliğine İlişkin Mutabakat Muhtırası" imzalandı. Ortak basın toplantısında konuşan konuk bakan, ülkesinin Türkiye'nin AB üyeliğine destek verdiğini söyledi. Türkiye'nin Avustralya için özel bir ülke olduğunu, arada tarihi bağlar bulunduğunu da belirten konuk bakan, ekonomik ilişkileri geliştirme konusunda elinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

TÜRKİYE’NİN İMAJI BOZULUYOR

Bakan Gül de, "Siyasi, ekonomik ve güvenlikle ilgili konularda ikili ilişkileri nasıl ileri götürebileceğimizi ele aldık" dedi. Bakan Gül, TCK'nın 301. maddesiyle ilgili eleştirilerin hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi: "301’de değişiklik yapılması gerektiğine inanıyorum. Hükümette bu yönde kuvvetli bir inanç var. Bu madde Amerikalıların ya da Avrupalıların değil, bizim kendi meselemizdir... Mahkemelerin kararlarını takip ediyoruz. Gördüğümüz kadarıyla uygulamada bazı yanlışlıklar oluyor. Bizim istemediğimiz istikamette bazı savcılar dosyalar açıyorlar, bunlar sıkıntı yaratıyor ve Türkiye hakkında çok yanlış imaj oluşturuyor dışarıda."

ABD'yi tehdit etmişiz

Bakan Gül’ün, ABD gezisi sırasında, Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin tasarının Temsilciler Meclisi’nden geçmesinin, ilişkilere ağır darbe vuracağı uyarısında bulunması, Ermeni lobisinin tepkisine yol açtı. Temsilciler Meclisi'ndeki Ermeni lobisinin liderlerinden 2 milletvekili Dışişleri Komitesi Başkanı Tom Lantos'a bir mektup yazdı. Mektupta; "Anladığımıza göre, Türk hükümeti yetkilileri, tasarının Kongre'de ele alınması durumunda bile, Irak'ta görev yapan kuvvetlerimize sağlanan lojistik desteğin durdurulacağı uyarısında bulundu. ABD'nin askeri operasyonlarına müdahale anlamına gelen bu tehdit, kesinlikle kabul edilemez" ifadesi yer aldı.
 
bugün



Bu haber 315 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,627 µs