En Sıcak Konular

Merrill Lynch "AK Parti" dedi

0 0 0000 00:00 tsi
Merrill Lynch 2007 Kasımında yapılacak seçimleri kim kazanacak? Türkiye'nin yeni iktidarı kim olacak? AKP vatandaştan yeni bir beş yıl için vize alacak mı? Merrill Lynch seçimin galibini şimdiden açıkladı...

Merrill Lynch tarafından hazırlanan 2007 raporunda, genel seçimleri AK Parti'nin kazanmasının beklendiği belirtildi. Araştırma sonuçlarına göre cumhurbaşkanlığı seçimi de 'pürüzsüz' geçecek.

Merrill Lynch tarafından hazırlanan 2007 raporunu açıklayan Merrill Lynch EMEA (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) Bölgesi Sabit Getirili Yatırımlar Stratejisti Mehmet Şimşek, "Genel seçimlerde yüzde 65 olasılıkla AK Parti ikinci bir dönemi kazanacak. Tek başına iktidar olma ve küçük bir parti ile koalisyon kurma ihtimali toplamı, yani iktidar olma ihtimali yüzde 90 civarında...'' dedi.
 
2007'de iki seçim yapılacağına dikkat çeken Şimşek, "Cumhurbaşkanlığı seçimi genel hatlarıyla pürüzsüz geçecek. Siyasi kriz yaratacağı kaygısı yerinde değil. Türkiye, piyasalar anlamında iyi yönetiliyor. Türkiye muz cumhuriyeti değil, sistemiyle oturmuş bir ülke" diye konuştu.
 
Genel seçimleri yeniden AK Parti'nin kazanmasının beklendiğini belirten Şimşek, "DYP, MHP yüzde 10 barajı civarlarında bulunuyor, kalıcı olarak barajın üzerine çıkmış değil. Çıksalar ve meclise 4 parti girse de AK Parti tek başına kazanır görünüyor" ifadesini kullandı.
 
Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şimşek, iki seçime rağmen Türkiye beklentilerinin olumlu olmasının nedenlerinin sorulması üzerine, ''Sayın Erdoğan cumhurbaşkanı olsa da olmasa da AK Parti'nin seçimler sonucunda alacağı oyun çok değişmeyeceğini düşünüyoruz. Erdoğan cumhurbaşkanı olsa, piyasaların beklentisi Sayın Gül'ün başbakan olacağı yönünde. Bu, oy kaybına yol açmaz. AK Parti'ye oy verecek seçmenler, Erdoğan'ın 200 metre aşağıda ya da yukarıda oturduğuna bakmaz ve oy vermeye devam eder'' dedi.
 
"Enflasyın beklentisi yüzde 7.2"

 
Mehmet Şimşek, enflasyon beklentisine ilişkin soruya, ''Enflasyon hedefi tutturulmayacak, çünkü çok iddialı bir hedeftir. Bu sene enflasyonun yüzde 7,2 olacağını tahmin ediyoruz'' karşılığını verdi.
 
''Türkiye türbülans yaşayabilir, siyasi anlamda ciddi bir kriz olmazsa yumuşak inişi başarabilir'' diyen Şimşek, orta dönemde Türkiye önerilerinin pozitif olduğunu, çünkü siyasi senaryolarının olumlu olduğunu söyledi.
 
Türkiye'nin Kuzey Irak konusunda bir sorun yaşaması ya da ABD-İran gerginliği ihtimaline ilişkin bir soru üzerine Şimşek, ''Jeopolitik risklerden sakınmak istiyorsanız, portföyde yüzde 5-10 civarında altın bulundurun'' diye konuştu.

CNNTurk



Bu haber 348 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,472 µs