En Sıcak Konular

Neden ‘Hepimiz Aleviyiz’?

0 0 0000 00:00 tsi
Hatay’da yaptığı bir konuşmada ‘Hepimiz Aleviyiz’ diyen Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, bu bakış açısının Anayasal zorunluluk olduğunu söyledi.

Hatay’da iki ay önce yaptığı bir konuşmada “Hepimiz Aleviyiz” diyen Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, bu bakış açısının Anayasal bir zorunluluk olduğunu söyledi. Milletvekillerinin tüm milleti temsil ettiğini hatırlatan Şener, “Alevi vatandaşların inanç özgürlüğü bağlamında yer alan talepleri, tarafsız bir bakış açısı ile değerlendirilmeli” diye konuştu.

 
CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu’nun soru önergesine yanıt veren Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, “Hepimiz Aleviyiz” sözlerine açıklık getirdi. “Bu ifade tarzı Alevi yurttaşların sorunlarına duyarlı olduğumu, içlerinden biri olduğumu vurgulamaktadır” diyen Şener, bu bakış açısının aynı zamanda Anayasal bir zorunluluk olduğunu söyledi.

Milletvekillerinin sadece seçildikleri bölgeyi değil bütün milleti temsil ettiğini belirten Şener, siyaset yapan kişilerin toplumsal sorumluluk sahibi olduğunu ifade etti. Şener, “İnançları, düşünceleri, partileri farklı yurttaşlar birbirlerini tehdit ve tehlike olarak algılıyorsa bu toplumsal kültür için zararlıdır, yanlıştır” dedi.

DİYANET’E SAHİP ÇIKTI
Şener, Alevi vatandaşların inanç özgürlüğü bağlamında spesifik taleplerinin tarafsız bir bakış açısı ile değerlendirilmesi gerektiğine inandığını söyledi.

Dinine ve mezhebine bakılmaksızın tüm vatandaşların inançlarını özgürce yaşamaları gerektiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı, Alevi kesimin ‘Bize ödenek ayırmıyor’ diye eleştirdiği Diyanet İşleri Başkanlığı’nı da savundu. Şener, “Hiçbir hükümet dinayetin işleyiş anlayışını değiştirmeye yönelik bir yetkiye sahip değildir” dedi.

NTV



Bu haber 299 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,826 µs