En Sıcak Konular

Kral Abdullah "Sevda"sız kaldı

0 0 0000 00:00 tsi
Kral Abdullah Bakan Aksu, S.Arabistan Kralı Abdullah’ın arazisinin yer aldığı Sevda Tepesi’ni kapsayan alanın doğal SİT alanı olduğunu ve alanda hiçbir inşaatın yapılamayacağını açıkladı.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, S.Arabistan Kralı Abdullah’ın arazisinin yer aldığı Sevda Tepesi’ni kapsayan alanda hiçbir inşaatın yapılamayacağını, doğal sit alanı olan söz konusu parselde Boğaziçi Kanunu hükümlerinin uygulandığını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne herhangi bir yapı izni müracaatının olmadığını belirtti.

CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir, Sevda Tepesi ile ilgili tartışmaları TBMM gündemine getirerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. Karademir, Kral Abdullah’ın "yapı yasağı" bulunan Sevda Tepesi’ndeki arazisine imar izni istediğinin iddia edildiğini anımsattı.
Karademir’in yazılı soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ise, arazi ile ilgili olarak, şu bilgileri verdi:
"Önergede sözü edilen yerin tapu kütüğünde, Üsküdar İlçesi, Kandilli Mahallesi, 172 pafta, 945 ada, 12 parsel sayılı 22/07/1983 onanlı Boğaziçi Sahil Şeridi ve Öngörünüm Bölgesi Uygulama İmar Planında, ‘Koruya Katılacak Alan’da kaldığı ve bu alanlarda geçici dahi olsa hiçbir inşaatın yapılamayacağı, ayrıca bu alanların bitki örtüsünün geliştirilmesinin esas olduğu, doğal sit alanı olan ve 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu hükümlerinin uygulandığı söz konusu parsel ile ilgili, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne herhangi bir yapı izni müracaatında da bulunulmadığı, anlaşılmıştır."

DÖNÜŞÜM TASARISI YAPILAŞMAYA OLANAK SAĞLIYOR
Karademir, Aksu’nun yanıtı konusundaki basın açıklamasında ise, "Dönüşüm Alanları Hakkında Kanun Tasarısı"nın 4. maddesinin, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, 2873 sayılı Milli Parklar Kanunu, 3621 sayılı Kıyı Kanunu, 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu, 6831 sayılı Orman Kanunu, 5403 sayılı Toprak Koruma Kanunu, 4342 sayılı Mera Kanunu ile benzeri yasaların kapsamında kalan alanların "imara açılmasını" olanaklı hale getirdiğine dikkat çekti. Karademir, şunları kaydetti:
"Dönüşüm Alanları Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Bayındırlık ve İmar Komisyonu’nda kabul edilmiştir. TBMM Genel Kurulu’na inmesi için AKP hükümeti tarafından uygun zaman ve ortam beklenilmektedir. Böylece, Dönüşüm Alanları Hakkında Kanun ile sadece Boğaziçi değil, kıyı ve sahil şeritleri, orman alanları, milli parklar, sit alanları, meralar, özel çevre koruma alanları, tarım alanları ve maden alanları AKP hükümetinin uygun gördüğü yerli ve yabancı kişi ve şirketlerin talanına ve işgaline açılacak, bu işgale de ‘yüksek kamu yararı" adı verilecektir."

haber7



Bu haber 253 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,892 µs