En Sıcak Konular

Yine her yerden cephanelik fışkırıyor

28 Ekim 2009 18:53 tsi
Yine her yerden cephanelik fışkırıyor Bugün Türkiye'nin her yerinden yine adeta cephanelik fışkırdı. İstanbul Gaziosmanpaşa, Erzincan ve Ağrı'da çok sayıda tüfek, el bombası, mermi gibi silah ve mühimmat ele geçirildi.

Bugün Türkiye'nin her yerinden yine adeta cephanelik fışkırdı. İstanbul Gaziosmanpaşa, Erzincan ve Ağrı'da çok sayıda tüfek, el bombası, mermi gibi silah ve mühimmat ele geçirildi.

GAZİOSMANPAŞA'DA CEPHANELİK EV

Gaziosmanpaşa'daki bir evde 2 adet Kalaşnikof marka otomatik tüfek, el bombaları ve çok sayıda mermi ile patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Karadeniz Mahallesi'ndeki bir eve düzenlenen operasyonda, 2 adet Kalaşnikof marka otomatik tüfek, el bombaları ve çok sayıda mermi ile patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Bu silah ve mühimmat incelenmek üzere emniyete götürüldü. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

BARAJ GÖLÜ'NDE CEPHANELİK BULUNDU

Erzincan Baraj Gölü kenarında 15 adet el bombası, bombaatar, aydınlatma fişeği, çok sayıda mermi bulundu.

Erzincan'da, Göyne Barajı kıyısında mühimmat bulunduğu ihbarı üzerine, bölgede arama çalışması başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Erzincan'a 18 kilometre uzaklıktaki, sulama amaçlı olarak kullanılan Göyne Barajı kıyısında, mühimmat bulunduğu ihbarının alınması üzerine, jandarma ekiplerince bölgede güvenlik tedbiri alındı.

Daha sonra jandarma, kıyı kesiminde arama çalışmaları başlattı. Elazığ'dan gelen su altı arama ekipleri de su içerisinde arama çalışmalarına başladı.

Bölgedeki çalışmalara, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünde görevli bomba imha uzmanları da katılıyor.

ELE GEÇİRİLEN MÜHİMMATIN LİSTESİ: FARKLI ÖZELLİKLERDE 11 ADET EL BOMBASI, 3 EL BOMBASI FÜNYESİ İLE ÇOK SAYIDA FİŞEK ELE GEÇİRİLDİ

Erzincan'daki mühimmat arama çalışmasında, farklı özelliklerde 11 adet el bombası, 3 el bombası fünyesi ile çok sayıda fişek ele geçirildi.

Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, yaptığı yazılı açıklamada, ihbar üzerine, dün, merkeze bağlı Çatalarmut köyü bölgesindeki DSİ göletinde inceleme çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Vali Demir, çalışmalarda, 9 adet savunma tipi el bombası, 1 adet taarruz tipi el bombası, 1 adet kimyasal el bombası, 3 adet el bombası fünyesi, 2 adet 40 milimetrelik bombaatar mühimmatı, 310 adet 5 milimetre uzunluğunda uzun namlulu silah fişeği, 5 adet Bixi silahına ait çelik çekirdekli yangın fişeği, 1 adet uçaksavar fişeği, 6 adet Commet aydınlatma fişeği, 1 adet renkli küçük sis kutusu, 1 adet cep telefonu ile 1'er sim kart ile hafıza kartı ele geçirildiğini kaydetti.

Söz konusu mühimmatın kim veya kimler tarafından atıldığının henüz bilinmediğini, suların çekilmesiyle mühimmatın gözüktüğünü bildiren Demir, bugünkü arama çalışmalarına dalgıçların da katıldığını ve Erzurum'dan gelen özel yetkili savcı tarafından soruşturmanın sürdürüldüğünü belirtti.

Bölgede arama çalışmalarına yarın da devam edileceği öğrenildi.

AĞRI'DA SAMAN YÜKLÜ KAMYONDA 7 BİN 262 ADET BİXİ MERMİSİ BULUNDU

Ağrı'da saman yüklü bir kamyonda, terör örgütü PKK'ya ait 7 bin 262 adet Bixi marka makineli tüfeğe ait mermi ele geçirildi.

Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortaklaşa çalışmaları sonucunda, terör örgütü PKK üyelerinin Ağrı'dan Tunceli'ye mühimmat götüreceği bilgisine ulaşıldı.

Bunun üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, kent merkezi ile Tutak ilçesindeki saman yüklü 2 kamyonda arama yaptı.

Aramada, kent merkezindeki kamyonun kasasında bulunan saman çuvalları içerisinde, terör örgütü PKK'ya ait olduğu belirlenen 7 bin 262 adet Bixi marka makineli tüfeğe ait mermi ele geçirildi.

Olayla ilgili 7 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

aa



Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,875 µs