parantezler kapandı | " /> parantezler kapandı | "/>

En Sıcak Konular

Azerbaycan'la parantezler kapandı

28 Ekim 2009 13:13 tsi
Azerbaycan'la parantezler kapandı Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, Azerbaycan ile Türkiye arasında yaşanan sorunun bu sabah itibariyle aşıldığını belirterek, ''İki ülke arasında kriz yaşanması mümkün değil. Sadece bir parantez açılmıştı. Bu parantez (şehitlikteki bayrakların

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Özügergin, Avrupa'dan gelmesi beklenen PKK'lılar hakkında; ''Konsolosluklara başvuru yapılır, daha sonra bu başvurular Ankara'ya iletilir ve süreç başlar.'' şeklinde prösedürü anlattı.

Özügergin, toplantıda Musul ve Basra'ya yakın zamanda konsoloslukların açılacağını aktardı. Irak'ın bu iki şehrinde konsoloslukların açılmasının ardından sırada Erbil'in olacağını iletti.

Toplantıda Azerbaycan ilişkilerine de değinen Özügergin, bu ülke ile kriz yaşanmasının söz konusu olmayacağını belirterek, ''Biz kriz olarak görmedik. İki ülke arasında kriz yaşanması mümkün değil. Sadece bir parantez açılmıştı. Bu parantez (şehitlikteki bayrakların dalgalanmaya başlamasıyla) sabah itibariyle kapandı." ifadelerini kullandı.

TERÖRE KARŞI ÜÇLÜ MEKANİZMA

PKK terörünün sona erdirilmesi için Türkiye-Irak-ABD arasında oluşturulan üçlü mekanizmaya da değinen Bakanlık Sözcüsü, ''Terör örgütünün Irak'tan tasfiyesi için bu mekanizmanın çalışması sürüyor. Kasım ayında bu mekanizmanın yeni bir ayağının toplantısı yapılacak.'' dedi.

Son dönemde İsrail ilişkilerinde yaşanan dalgalanmalara da değinen Özügergin, ''Türkiye'nin gösterdiği tepki tamamen insani boyuttadır. Gazze'de durumun düzeltilmesini istiyoruz. Türkiye'nin bölge halkına karşı sorumlulukları vardır. Türkiye-İsrail arasındaki ilişkiler zaman zaman olabilecek dalgalanmalarla da bozulmayacak kadar güçlüdür.'' diye konuştu.

Toplantıda gazetecilerin İsrail'den yapılan açıklamaları hatırlatarak, ''Türkiye batıya sırtını dönüyor mu?'' şeklindeki sorusuna Özügergin, ''Türkiye batıya sırtını dönmedi. Biz buna katılmıyoruz. Türkiye ilişkileri genişletiyor yön değiştirmiyor. Türkiye pekala da Suriye, İran, Ermenistan ve Rusya ile ilişkileri olur, iyi dostlukları olur. Bu herhangi bir ülke veya ülke grubuna tepki değildir.'' ifadesini kullandı.

Kudüs'deki Harem-i Şerif'te yaşanan gerginliği de değinen Bakanlık Sözcüsü Özügergin, ''Harem-i Şerif'te 24 Eylül'den beri orada ciddi bir sorun var. Pazar günü burada gerginlik hat safhaya ulaştı. Orası üç semavi dinin merkezi var. Burada tahrikler önem taşıyor. Tahrikkar taşıyan eylemlerden kaçınılmalıdır. Burada sorumluluk İsrail'e düşmektedir.'' dedi.

Türkiye'nin bölgesinde barış ve huzuru hedeflediğini söyleyen Özügergin, ''Ermenistan ile iyi ilişkileri samimi olarak istiyoruz.'' açıklamasında bulundu.

Cihan



Bu haber 470 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,404 µs