En Sıcak Konular

Bir hukukçudan şok sözler!

28 Ekim 2009 12:49 tsi
Bir hukukçudan şok sözler! Millete Komplo Belgesinin orjinal olduğunun ortaya çıkmasından sonra Türkiye tüm renkleriyle tek yürek oldu. Toplumun her kesiminden tek bir ses çıktı. Bu ses belgeyi hazırlayanların derhal orta çıkarılması ve gereken cezanın bir an evvel verilmesiydi.

Milliyet Gazetesi de bugün manşetten duyurduğu bir haberde darbecilerin kendilerine dayanak olarak gösterdiği 35. maddeyi gündeme getirdi.

Türkiye'de şimdiye kadar yapılan tüm darbelerin gerekçesi olarak ileri sürülen bu maddenin bir an evvel değişmesi gerektiğini belirten haberde, darbecilerin elinden bu dayanağın alınmasının zorunluluk olduğunu Türkiye'nin önde gelen hukukçularının görüşleriyle ortaya konuldu.

Fakat bu hukukçulardan birisi var ki ortaya attığı görüşlerle tepkilere sebep oldu. Bahçeşehir Üniversitesi Anayasa Hukuku Profesörü olan Süheyl Batum, millete komplo belgesi ile ilgili oldukça düşündüren ve bu kadarına da pes dedirten bir açıklamaya imza attı. Ulusalcı çıkışlarıyla ve Ergenekon sanıklarına verdiği sınırsız destekle kamuoyunun yakından tanıdığı Batum, millete komplo belgesindeki Gülen'i bitirme bölümünün TSK'nın hakkı olduğunu iddia etti. Fethullah Gülen Hocaefendi hakkında Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun verdiği beraat kararını görmezden gelen Batum, Hocaefendi'yi ve onu seven Anadolu insanı için hukuk dışı bir örgütlenme ifadesini kullanmaktan kaçınmadı.

İŞTE BATUM'UN YAPTIĞI VE TEPKİLERE SEBEP OLAN O AÇIKLAMA:

Böyle bir planın olmadığını, böyle bir planın istihbarat örgütleri tarafından planlandığını, Türk Ordusu'nun da bununla başa çıkamayıp bu yüzden bu durumların ortaya çıktığını düşünüyorum. 35. madde, İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın hazırlanmasına izin verir. Ama AKP'yi bitirme planı hazırlanmasına izin vermez. Eğer Fethullah Gülen'i bitirme planıysa bir ordu yapar tabii ki. Gülen, Türk hukukuna göre kabul edilmeyen, hukuk dışı bir örgütlenmedir. Ama AKP'yi bitirme planı ise ne 35. madde, ne 36. madde, ne Anayasa böyle bir yetki vermez. Gülen'i bitirme planı anayasal görevi itibarıyla vardır. Ama seçilmiş hükümeti bitirme planı diye bir şey olamaz. Hukuken olamaz.
 



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,864 µs