O mektubu kim yazdı | " /> iyibilgi özel " /> O mektubu kim yazdı | "/> iyibilgi özel "/>

En Sıcak Konular

O mektubu kim yazdı

28 Ekim 2009 11:54 tsi
O mektubu kim yazdı Savcılığa AK Parti ve Gülen’i bitirme planının orjinal metnini kim gönderdi? İşte iyibilgi’den çok konuşulacak haber... iyibilgi özel

Haziran ayında Taraf gazetesinden Mehmet Baransu’nun ortaya çıkardığı AK Parti’yi ve Gülen’i bitirmeye yönelik dehşet senaryosu yeniden Türkiye’nin gündeminde. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un kağıt parçası olarak nitelediği plan hafta başında savcılığa orjinal ıslak imzalı belgenin gönderilmesiyle gerçeklik kazandı ve tüm dengeler alt üst oldu.

Peki, o belgenin orjinalini basına sızar sızmaz kim dosyalardan alıp sakladı, kim bugüne kadar bekleyip savcıya gönderdi? Yani içinde orjinal belge olan o mektubu kim yazdı?

Aslına bakılırsa bu konuyu açmak istemiyorduk ancak mektubun sahibi mektup sonunda gizlenme gereği duymadığını belirtiyor, savcıya “benimle görüşmek isterseniz ifade vermeye hazırım” diyor.

İlk önce şunu söyleyelim: Ergenekon savcıları o mektubun müellifini dinlemek için çağıracak. Hatta belki de çoktan temasa geçtiler. Bunu bilmiyoruz. Ancak önce belgelerin orjinallerini imha eden subay ve erleri dinleyecekler.

Yani o mektubu yazan isim yakında ortaya çıkacak. Çünkü kendisinin de gizlenmek gibi bir kaygısı yok. Mektupta da yazdığı gibi gerekirse çıkar herşeyi anlatırım diyor.

Peki kim bu isim? Görevi ne? Muvazzaf mı yoksa emekli mi? Genelkurmay’daki pek çok subaydan biri mi yoksa üst rütbeli bir komutan mı?

Aldığımız duyumlara göre o mektubun müellifi daha önce de kamuoyuna konuştu. Hem de Türkiye’yi sarsacak şekilde. Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu’nun metni haberleştirmesinin ardından yine emekli bir orgeneralle konuştuğunu hatırlayın. O emekli orgeneral “Bu ekiple ilgili İlker’i uyardım” demiş ve Türkiye’de önemli bir tartışma başlamıştı. İsmi hiçbir zaman açıklanmayan o orgeneral Baransu’ya genelkurmay içindeki cuntacı kliğin varlığından haberdar olunduğunu, İlker Başbuğ’u bu konuda uyardığını söylemişti. Ayrıca Türk demokrasisi için tehlikeli olan bu kliğin ortadan kaldırıması çağrısı yapmıştı.

Sadece aldığımız duyumlar değil, mektupta yer alan ifadeler de mektubu kaleme alan o ismin “bu ekiple ilgili İlker’i uyardım” diyen orgeneral olduğunu söylüyor. Çünkü savcılara giden mektupta üst düzey komutanların konuşmalarına yer veriliyor, imha edilen belgeler dosya numarasına kadar sıralanıyor. Üst düzey komutanların konuşmalarını er ve erbaşların bilmesi neredeyse imkansız. Bu yüzden mektuptaki ifadeler mektubun müellifinin “İlker’i uyardım” diyen emekli orgeneral olduğu izlenimini doğuruyor.

www.iyibilgi.com

 



Bu haber 2,098 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,057 µs