Erdoğan İslami bir marka | " /> Erdoğan İslami bir marka | "/>

En Sıcak Konular

Rıza Rahimi: Erdoğan İslami bir marka

28 Ekim 2009 11:51 tsi
Rıza Rahimi: Erdoğan İslami bir marka Başbakan Erdoğan'a resmi temaslar için bulunduğu İran'da övgüler yağdırıldı. Ahmedinejad, "Siyonist rejime karşı net duruşunuz herkesi sevindirdi" derken yardımcısı Rahimi, 'O İslami bir arma ve marka' sözlerini sarfetti...

Cumhurbaşkanı, Başbakan Erdoğan’a “Siyonist rejime karşı net duruşunuz herkesi sevindirdi, İslam dünyasında olumlu etki yarattı” dedi. Yardımcısı Rahimi ise, Erdoğan’ı İslami bir arma ve marka olarak tanımlayarak, “Gurur ve iftihar duygusu taşımamıza neden oluyor” diye konuştu.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ülkesinin nükleer programına verdiği destek ve İsrail konusundaki duruşundan dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederken, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi, Erdoğan’ı, İslami bir marka olarak tanımlayarak, övdü. Pakistan gezisini tamamlayan Başbakan Erdoğan, Rahimi’nin davetlisi olarak önceki akşam geldiği İran’da dün sabah resmi temaslarına başladı. Rahimi tarafından İran Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda törenle karşılanan Erdoğan ardından Ahmedinejad
tarafından kabul edildi.

‘HERKES MEMNUN’

Basına kapalı görüşmeden sonra İran Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Ahmedinecad, İran’ın nükleer programı ve İsrail konusundaki duruşundan dolayı Erdoğan’ı “takdir ettiğini” belirtti.

Açıklamada, “Gayrimeşru bir rejim nükleer silahlara sahip olunca, kimse diğer ülkelerin barışçıl nükleer programdan mahrum bırakılmasını konuşamaz” ifadesi yer aldı. Ahmedinejad, Erdoğan’a hitaben de, “Siyonist rejime karşı açık duruşunuz dünyada, özellikle de İslam dünyasında, pozitif bir etkiye yol açmıştır ve herkesin memnun olduğuna eminim” ifadelerini kullandı.

TERÖR KONUŞULDU
Toplantının ardından, kaldığı otele gelişte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, görüşmelerin çok verimli geçtiğini belirtti. Erdoğan, “Teröre karşı alınacak ortak önlemler hususunu beraber değerlendirme fırsatımız oldu. Bunu ulusal bölgesel ve tabi küresel anlamda da değerlendirme fırsatımız oldu” dedi. Erdoğan daha sonra, Muhammed Rıza Rahimi ile Türk-İran İş Forumu’na katıldı.

‘TEMİZ BİR HAYAT’
Başbakan Erdoğan’dan, övgüyle söz eden Rahimi, “Kendisi yaşamış olduğu temiz bir hayatla biliniyor. İslami bir arma ve marka oluşu böyle bir komşumuz için gurur ve iftihar duygusu taşımamıza neden oluyor” diye konuştu.

İranlı işadamlarının, İran’a düşmanlık yapan ülkeler yerine Türkiye’yi tercih etmeleri gerektiğini dile getiren Rahimi, “Türkiye bağımsız, Müslüman, Sayın Erdoğan gibi bir liderin yönetiminde’’ diye konuştu. Dün, son olarak İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki ile, basına kapalı bir görüşme yapan Erdoğan’ın, bugün Meclis Başkanı Ali Laricani ve dini lider Ayetullah Ali Hamaney ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Nükleer konusunda İran’a destek

Erdoğan, bir soru üzerine görüşmelerde nükleer enerji konusunun da gündeme geldiğini belirtti ve şöyle devam etti: “Biliyorsunuz ilk Cenevre görüşmesinde İran bu konuda samimi bir tablo ortaya koydu. Burada ‘ortak bir konsensüs oluşturalım, çalışalım, bu konsensüs çerçevesinde de süreci işletelim’ yaklaşımı söz konusu. Hatta, bunun (uranyum) zenginleştirilmesini, gerek Rusya ile gerek ABD ile fiilen bir paylaşım içerisinde yapabilecekleri istikametinde olumlu yaklaşımı da gösterdiler. Dolayısıyla bu noktada kendilerinin bu olumlu yaklaşımına, bir olumlu yaklaşımın gelmesi süreci çok daha olumlu istikamette geliştirecektir. Bu bir nükleer enerji çalışmasıdır, barış amaçlı, insani amaçlı bir çalışmadır.” Başbakan Erdoğan, İran’ın bu olumlu yaklaşımına, karşı tarafta görünenlerin de olumlu bir yaklaşım göstereceklerine inandığını kaydetti.

GAZETE HABERTÜRK

 



Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,138 µs