En Sıcak Konular

Levent Kırca'nın büyük çelişkisi

28 Ekim 2009 11:51 tsi
29 Mart yerel seçimlerinde, DSP'den Üsküdar belediye başkan adayı olan ve her konuşmasında 'demokrasi' vurgusu yapan Levent Kırca, darbeleri savunduğu televizyon skeçleriyle çelişkiye düştü.

Silivri'deki Ergenekon tutuklularını ziyaret eden ve onlara destek veren Kırca, bu desteğini televizyon programlarına da yansıttı. Kırca, 'Olacak O Kadar'ın cumartesi akşamı Fox TV'de yayınlanan bölümünde darbecilere açık destek verdi.

Programda yer alan skeçlerden biri şöyle: Atatürk resmiyle yürüyen bir vatandaşı polis durduruyor ve 'Sen kimsin? Cumhuriyet mitingine mi gidiyorsun? Ergenekoncu musun?' diye soruyor. Adam, olanlardan yılarak resmi evine asıyor. Ardından da o beylik cümleyi söylüyor: "Paşam, tasalanma cumhuriyet emin ellerde." Atatürk'ü seven herkesin Ergenekoncu olarak görüldüğü izlenimi veren skeci izlerken insan "Kırca, birilerine mesaj mı gönderiyor?" diye sormadan edemiyor. Oysa bu ülkede vatanını ve milletini seven hiç kimsenin Atatürk ile problemi olmadığını belki de en iyi Kırca'nın kendisi biliyor.

Levent Kırca, programda emniyet güçlerini de aciz şekilde ekrana taşıdı. Adeta bir muhalefet partisi gibi çalışan Kırca'nın parodilerinden 'demokratik açılım' süreci de nasibini aldı. Açılımı 'dağdaki iş bulacak, bağdaki aç kalacak' şeklinde yorumlayan Kırca'nın, 'her sokakta bir dizi' parodisi gibi yakaladığı güzel espriler de yok değildi. Ancak darbe destekli parodilerin arasında kaybolup gitti. Bir sanatçı elbette yeri geldiğinde muhalif duruşunu koruyabilmeli. Ancak yakın zaman önce 'Artık darbe olmaz.' diyen Levent Kırca gibi yılların ustasına bu derece tek yanlı bir tavır da yakışmıyor.

ZAMAN 



Bu haber 802 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,057 µs