istifa haberi gelir mi? | " /> iyibilgi analiz" /> istifa haberi gelir mi? | "/> iyibilgi analiz"/>

En Sıcak Konular

Genelkurmay’dan istifa haberi gelir mi?

28 Ekim 2009 11:11 tsi
Genelkurmay’dan istifa haberi  gelir mi? Genelkurmay Başkanlığı komplo belgesiyle ilgili yeni bir soruşturma açtı. İş bu kez ciddi... ya görevden almalar gelecek ya da önemli bir ismin istifa haberi... iyibilgi analiz

AK Parti ve Gülen’i bitirme planı olarak tanınan meşhur planın orjinal ıslak imzalı belgesi Ergenekon savcılarına ulaştığından beri Türkiye bu belgeyle yatıp kalkmaya devam ediyor. Bu belge çok önemli. Çünkü belgeyi savcılara gönderen ismi bilinmeyen ihbarcının mektubunda yer alan bilgilere göre belge Genelkurmay içindeki cuntacı bir kliğin işi ve o cuntacı kliğin ipliğini pazara çıkaracak cinsten.

Belgenin fotokopisi ilk basına sızdığında Genelkurmay yine içeride soruşturma başlatmış ve bir sonuca ulaşamamıştı. Yine savcıya giden o mektuba göre aslında ciddi bir soruşturma da yapılmamıştı. O mektuba göre Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ belgenin olmadığı şeklinde ikna edildi, ardından ise Başbuğ’un “psikolojik savaş için kağıt parçası” açıklaması geldi.

Genelkurmay belgeyle ilgili yaptığı önceki açıklamada “yeni belge ve bilgiler gün yüzüne çıkarsa soruşturma tekrar açılabilir” notu düşmüştü. Şimdi belgenin orjinal metni ortaya çıkınca Genelkurmay’ın bugün yeni bir soruşturma başlattığı basına yansıyor.

Peki, süreç nereye gidecek? Aldığımız duyumlara göre soruşturma bu kez ciddi. Çünkü Genelekurmay Başkanı İlker Başbuğ, kendi ekibinin kendisini yanlış yönlendirerek kamuoyu ve iktidar partisi önünde zor durumda bırakılmasının hesabını sormak istiyor. Ancak durum bundan ibaret değil.

Çünkü Başbuğ bu kez sorumlulardan cuntacı girişimlerin hesabını sormak zorunda. Hem kamuoyunda hem de iktidarda böyle bir beklentinin oluştuğu köşe yazarlarının yorumlarından ve Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarından anlaşılıyor. Anladığımız kadarıyla Başbuğ ya içerideki cunta kliği olduğu iddia edilen grupla hesaplaşmaya girecek ya da başka bir senaryo devreye girecek.

www.iyibilgi.com

 



Bu haber 1,500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,899 µs