En Sıcak Konular

Dinç Bilgin'in oğluna hapis cezası

28 Ekim 2009 10:38 tsi
Batık Etibank'ın eski sahibi Dinç Bilgin'in oğlu Önay Bilgin'in evine yapılan baskında 14'ü ruhsatsız 72 tabanca, 17 bıçak ve 37 bin 650 mermi ele geçirilmişti.

TMSF'nin Etibank'a el koyduğu dönemde bir evde ele geçirilen 14 ruhsatsız tabanca, 17 bıçak ve 37 bin 650 merminin sahibi olduğu iddiasıyla yargılanan Dinç Bilgin'in oğlu Onay Şevket Bilgin, 6 yıl 6 ay hapis ile 40 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.

Etibank ve Sabah Gazetesi'nin eski sahibi Dinç Bilgin ile esi Güler Bilgin'in, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulmasını önlemek için bazı mallarını istanbul Balmumcu'daki bir eve taşıdıkları öne sürülmüştü. Mahkeme kararıyla 2 Nisan 2004' te yapılan aramada evde ruhsatlı silahların yanı sıra 14 ruhsatsız tabanca, 17 bıçak ve 37 bin 650 mermi ele geçirilmişti. Ele geçirilen tüfek ve tabancalardan ruhsatlı olanlar mahkeme kararıyla TMSF tarafından haczedilmisti.

"KOLEKSİYON YAPIYORUM"

Ruhsatsız tabanca ve bıçaklar ile mermilerin Dinç Bilgin'in oğlu Onay Şevket Bilgin'e ait olduğu tespit edilmiş; Bilgin hakkında 'Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet' suçlamasıyla dava açılmıştı. Bilgin silahların ruhsatlı olduğunu ve mermi koleksiyonu yaptığını söylemişti. Dava bugün karara bağlandı. 11. Asliye Ceza Mahkemesi suçun işleniş biçimi, silahların sayıları ve nitelikleri, tehlikenin ağırlığı ile suç kastının yoğunluğuna göre Önay Şevket Bilgin'i 6 yıl 6 ay hapis ve 40 bin TL adli para cezasına çarptırdı.

Bilgin'in cephaneliğinden neler çıkmıştı?

Nisan 2004'te Bilgin ailesine ait evlerde yapılan aramalarda 14'ü ruhsatsız 72 tabanca, 17 bıçak ve 37 bin 650 mermi ele geçirilmişti.

Habertürk

 



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,753 µs