En Sıcak Konular

İş dünyası endişeli: Cuntacılar ekonomiye zarar veriyor

28 Ekim 2009 09:39 tsi
Türkiye, günlerdir Genelkurmay Harekât Başkanlığı Bilgi Destek Dairesi 3. Bilgi Destek Şube Müdürlüğü'nde hazırlandığı ileri sürülen 'İrticayla Mücadele Eylem Planı'nı konuşuyor.

Hukukçular tarafından darbeye teşebbüs olarak nitelendirilen planın altındaki imzanın Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek'e ait olduğunun Adli Tıp Kurumu'nun raporuyla kesinleşmesi, tepkilerin de artmasına sebep oldu. Orijinali, bir muvazzaf subay tarafından Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara gönderilen planda, hükümet 'irticayı getirmekle' suçlanıyor ve antidemokratik yollarla devrilmesi öngörülüyordu. İnsanın kanını donduran komplo teorilerinin yer aldığı plan, masum insanlara suç ihdas edip, askeri mahkemelerde yargılamayı da amaçlıyordu.

Planın gerçek olduğunun kesinleşmesi sadece hukukçular ve gazetecileri değil, iş dünyasını da tedirgin etti. Sanayici ve işadamları, 21. yüzyılın Türkiye'sinde böyle bir planın yapılmış olmasının kabul edilemez olduğunu anlatıyor. Sektör temsilcilerinin ortak görüşü ise planın hazırlanması emrini veren ve hazırlanmasına destek olan bütün kişilerin yargı önünde hesap vermesi.

SONUNA KADAR GİDİLMELİ

TÜSİAD üyesi Yıldırım Aktürk, 'bu tarz antidemokratik girişimleri önlemek için sonuna kadar gidilmesi gerektiğini' anlatıyor. Aktürk, "Demokrasi dışı yaklaşımların temizlenmesi son derece önemli. İncelemeler ise şeffaf olmalı. Bu kapsamda medyaya da büyük iş düşüyor. Sonuna kadar bu sürece destek verilmeli." ifadelerini kullanıyor.

SORUMLULAR CEZASINI ÇEKMELİ

MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan ise 'belgenin doğru olmamasını ümit ettiğini' söylüyor. Vardan, "Şayet belge ve içeriği doğruysa bu, çok vahim bir durum. Bağımsız yargı, bu süreci başından beri takip etmeli. Suç işlemiş olanlar ve ona yardımcı olanlar varsa bunlar yargı önüne çıkarılmalı. İşin peşi bırakılmamalı. Yargılama şeffaf olmalı. Ve bu kişiler cezalarını çekmelidir. Biz iş dünyası olarak artık bu tür girişimlerin bitmesini istiyoruz. Bu zihniyet, bütün Türkiye'ye zarar veriyor." diyor.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Üzülmez ise iş dünyası olarak demokrasi dışı bir hareketi kesinlikle tasvip etmediklerini söylüyor. Üzülmez'in açıklamaları şöyle: "Siyasi istikrarsızlığa yönelik girişimler ülkeye zarar verir. Türkiye, bir hukuk devletidir. Ve bunun gereklerini yerine getirmelidir. Bu tarz yaklaşımların içerisinde yer almak Türkiye'yi hiçbir zaman ileriye götürmez."

zaman



Bu haber 457 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,247 µs