En Sıcak Konular

"Vekil olacak, AKP'li olacak..."

0 0 0000 00:00 tsi
Meclis Başkanı Arınç Çankaya seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı olacak kişiyi tarif etti: "Yeni Cumhurbaşkanı içeriden olacak, milletvekili olacak, AK Parti'den olacak". Peki, Arınç kimi işaret etti...

Bülent Arınç bir TV programında Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ile ilgili ilginç mesajlar verdi: "Meclis'te çoğunluğa sahip AK Parti varken, 354 milletvekili varken hiçbir AK Partili 'Dışarıdan birini seçelim' diye düşünmez."

Beni yakıştıranlar var ama...

Arınç kendi isminin de adaylar arasında geçmesi konusunda şunları söyledi: "Birileri yakıştırıyor olabilir, bundan kimse şikâyetçi olmaz. Ama biz çoluk çocuk değiliz. Seçecek olanın TBMM olduğunu çok iyi biliyoruz. Gerçekçi olmak lazım."

Çankaya süpermen gibi

Arınç, Çankaya'nın yetkilerini de eleştirdi: "7 yıl içinde çok büyük yetkiler kullanıyor. Süpermen gibi. Sorumluluk ise sıfır. Yetkilerin bir kısmı başbakanda, bir kısmı meclis başkanında olmalı. Ya da sembolik yetkiler tanınmalı."

Üç kişi aday belirlerse totaliter olur
Arınç "AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayını Erdoğan, Gül ve siz birlikte mi belirleyeceksiniz" sorusunu "Hayır. Bu, totaliter sistem olur" diye yanıtladı.

Arınç: Cumhurbaşkanı AKP'nin içinden olacak

Meclis Başkanı Arınç, "354 milletvekili varken, hiçbir AKP'li vekil 'Dışarıdan birini seçelim' diye düşünmez. Cumhurbaşkanı içerden biri olacak" dedi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı için AKP'nin dışardan bir isme kesinlikle kapalı olduğunu söyledi ve "İçerden olacak, milletvekili olacak ve AKP'den olacak" dedi. Kanal 7'ye konuk olan Meclis Başkanı Arınç, adaylar arasında kendi adının geçmesini "Birileri yakıştırıyor olabilir, bundan kimse şikayetçi olmaz" diye yorumladı. "Ama, biz çoluk çocuk değiliz" diyen Arınç, konunun önemini vurgularken "Potansiyel aday olarak gösterilenlerden birisi bensem benim söylediğim her söz buna yorumlanabilir. Bu da yakışıksız olur" dedi. AKP'nin Cumhurbaşkanı seçecek çoğunluğunu elinde bulundurduğunu kaydeden Arınç, "AKP varken, 354 milletvekili varken, hiçbir AKP'li milletvekili 'dışardan birini seçelim' diye düşünmez. İçerden olacak, milletvekili olacak ve AKP'den olacak. Onların da böyle düşüneceğine eminim" diye konuştu.

"Süpermen gibi"

Arınç, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile birlikte aday belirlemesinin "totaliter bir yöntem" olacağını söyledi. Buna "Troyka" deneceğini belirten Arınç şunları söyledi: "354 milletvekili olan bir grup var. Milletvekilleri var. 'Bunlar bir tarafa üç kişi karar verecek' derseniz, onu önce ben reddederim. Böyle bir şey olmaz. Bu, partiye saygısızlık olur." Cumhurbaşkanının yetkileriyle ilgili değerlendirmede bulunan Arınç, "Yedi yıl içinde çok büyük yetkiler kullanılıyor. Olağanüstü, süpermen gibi. Yargıya ayrı, yasamaya ayrı, yürütmeye ayrı yetkileri var. Peki sorumluluk var mı? Sıfır sorumluluk. Bunların hepsini yapabilir ama sorumsuzluğu var" dedi.

Baykal'dan tepki
Arınç'ın sözlerine Deniz Baykal'dan tepki geldi. Baykal, Arınç'ın Cumhurbaşkanı'nın AKP'den çıkacağına ilişkin sözleri üzerine; "Yani Sayın Arınç, 'hakiki koç olacak' diyor. Hem de bunu Meclis Başkanı olarak söylüyor. Üstüne üstlük bir de Cumhurbaşkanı'na laf söylüyor. Bunlar şık şeyler değil" dedi.

Sabah



Bu haber 232 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,426 µs