En Sıcak Konular

Trafikte ceple konuşan yandı

27 Ekim 2009 10:03 tsi
Ülke çapında sürdürülen trafik denetimlerinde emniyet kemeri takmayan ya da trafikte cep telefonu ile konuşanlar mercek altına alındı. Kesilen cezalarda en büyük kârı ise hazine kazanıyor.

Trafikte kurallara uymayan herkese dokunuldu. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın hayata geçirdiği "Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Önerileri" projesi kapsamında "etkin" denetimler yapıldı. 81 ilde aralıksız sürdürülen trafik kontrollerinde kural ihlali yapan sürücülere ve yayalara ceza yağdı. Alkollü araç kullanan 68 bin 566, 100 ceza puanını dolduran 7 bin 482, hız limitini bir yıl içinde 5.kez ihlal eden 549 sürücünün ehliyeti geri alındı. 2008'e göre bazı cezalar yüzde 3 ile 32 oranında düşürken, bazı cezalar ise yüzde 6.8 ile 300 oranında arttı.

TRAFİK EKİPLERİNİN GÖZÜ CEPTE

Bu yılın ilk 9 ayında yapılan trafik denetimlerinde 124 bin 500 sürücü savcılığa sevk edilirken, 457 bin 440 araç ise trafikten men edildi. Şehiriçi, şehirlerarası ve otoyollarda yapılan denetimlerde 623 milyon 566 TL ceza kesildi. Şehir içlerinde yapılan kontroller emniyet kemeri ve kask takmayan ya da araç kullanırken cep telefonu ile konuşan sürücüler üzerinde yoğunlaştı. Mobilet ya da motosiklet kullanırken koruma başlığı takmayan 44 bin 123, emniyet kemeri takmayan 300 bin 475, cep telefonu ile konuşan 113 bin 266 sürücüye ceza yazıldı.

HAZİNENİN YÜZÜ GÜLDÜ

Denetimler 24 saat aralıksız devam ederken cezalar sürücülerin yüzüne karşı değil plaka numaralarına bakılarak da kesildi. İlk 9 ayda; 2 milyon 947 bin sürücüye, 2 milyon 241 bin araç plakası ile 13 bin yayaya ceza kesilmiş oldu. Kesilen toplam 5 milyon 201 bin adet ceza hazinenin de yüzünü güldürdü.

bugün

 

 



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,533 µs