En Sıcak Konular

Barzani'den DTP'ye: Provokasyon yapmayın

25 Ekim 2009 20:44 tsi
Barzani'den DTP'ye: Provokasyon yapmayın Neçirvan Barzani de gösterilere tepki gösterdi: "Türklerin jestinden memnunum"

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başbakanı Neçirvan Barzani, terör örgütü PKK mensuplarının Türkiye'ye teslim oluşları sırasında düzenlenen gösterileri eleştirdi. "Örgütün barış grupları göndermesi barış yolunda önemli adım, ama bunu kışkırtıcı tarzda yapmamak gerekir" diyen Barzani, "PKK, sürecin durdurulması sonucunu doğurabilecek, Kürt düşmanlarınca suistimal edilebilecek kışkırtıcı tavırları benimsememeli" diye konuştu. Barzani, "Türk makamlarının jestinden memnun olduğunu" belirtirken "bu projenin, Kürt sorununun çözümü için devam edeceğini umduğunu" söyledi.

Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Erbil'de Soranice ve Avrupa'da Kürtçe yayın yapan Rudaw gazetesine Türkiye'deki son gelişmeler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Barzani, Türkiye'nin Kürt açılımına yönelik attığı adımlar karşısında çok memnun olduklarını kaydetti. Barzani, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Kürt açılımına yönelik adımlarını da olumlu bulduklarını ifade etti.

PKK tarafından barış gruplarının gönderilmesinin iyi bir adım olduğuna işaret eden Barzani, "Ancak gönderme şekilleri provokatifti. PKK'nın teamül şekli mantıklı ve akıllıca olmalı. PKK bu grupların gönderilmesi adımını Türkiye'de kamuoyunu Kürt açılımına karşı yanlış yöneltmek ve sürece karşı olanları güçlendirmek için değil Türkiye'de şimdi devam eden Kürt açılımı için kullanmalı. Kürtlerin ve Türklerin beraber yaşamaları için kullanmalı. Gönderilen 34 kişi özgür bir şekilde ülkelerine gittiler. Bundan dolayı PKK, sürecin genişletilmesi için başka adımlar atmalı. Provokatif tutumdan da vaz geçmelidir" dedi.

Bu sürecin başarısı için terör örgütü PKK'nın her türlü provokatif tutumdan kaçınmasını ümit ettiğini vurgulayan Barzani, Rudaw gazetesinde verdiği demeçte bu tutumların tekrar etmemesi temennisinde bulunduğunu söyledi. Barzani şunları söyledi: "Bu tutumlarıyla bu sürecin tıkanmasına sebep olmasınlar. Düşmanları çoktur. Çünkü onların yanlış tutumları Türkiye'de Kürt sorununun çözümüne yönelik çaba gösteren herkesin ve bütün kurumların çabalarının tıkanmasına sebep olur ve böylelikle de Türkiye'de Kürt sorununun çözümünü çıkarlarında görmeyen ve çözümü istemeyenlere yardım etmiş olurlar."

Barzani, "Türk makamlarının jestinden memnun olduğunu" belirtirken "bu projenin, Kürt sorununun çözümü için devam edeceğini umduğunu" söyledi.
 
haberturk



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,628 µs