En Sıcak Konular

Baykal'ın cevaplamadığı soru

25 Ekim 2009 14:27 tsi
Demokratik açılımı eleştirmeye devam eden Baykal, orjinali ortaya çıkan "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" sorulunca ne yaptı?

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, evladını şehit verenlere, Habur sınırındaki karşılamayı ve sonrasında yaşananları izah etmenin mümkün olamayacağını söyledi.

Baykal İrtica Eylem Planı ve altında imzası bulunan Albay Dursun Çiçek'le ilgili soruya ise cevap vermekten kaçındı.

CHP Genel Başkanı Baykal, Antalya'ya gelişinde havalimanında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir süreden beri yürütülmekte olan demokratik açılımın tıkanma noktasına geldiğini ileri süren Baykal, PKK'lıların Türkiye'ye gelişinin ertelenmesinin önemli bir nokta olduğunu savundu.

Baykal, "Burada sorulması gereken soru şu. Acaba ne olmuştur da bir sıkıntı ortaya çıkmıştır? Taraflar kendi aralarında uzlaşamamışlar, anlaşamamışlar, mutabakat sağlanamamış, ya da sağlanan mutabakat uygulanamamış da ondan mı olmuştur? Bunun anlaşılması büyük önem taşıyor." dedi.

Taraflar arasında sıkıntı olmamasına karşın ilk PKK'lı grubun gelişinde yaşananların hükümete geri adım attırdığını ileri süren Baykal, "Bu eylem planının daha ilk adımında ortaya çıkan halk tepkisi, millet tepkisi, sokak tepkisi, bu anlaşılan programın uygulanamayacağını ortaya koymuştur. Yani kendi aralarında bir ihtilaf çıkmış değildir. Her iki taraf ne istediğini, ne vereceğini bilmiştir. Tavizlerde bir sıkıntı yoktur. Bu yeterli değil, biz bunu kabul etmiyoruz tartışması değildir bu. Anlaşmışlardır. Anlaştıkları programı uygulamaya kalkmışlardır. Daha ilk adımda, bunun halk tarafından nasıl bir tepki yarattığını görmüşler ve iktidar bunu sürdüremeyeceğini anlamaya başlamış ve frene basmıştır." diye konuştu.

Evladını şehit verenlere Habur sınırındaki karşılamayı ve sonrasında yaşananları izah etmenin mümkün olamayacağını dile getiren Baykal, şöyle devam etti: "Böyle bir şey olabilir mi? Bunu kabul ettirebilir misin? Yanlış olan bu. Bu bir şark kurnazlığı, şov meselesi değil. Bu yanlış olunca elbette herkes orada şov da yapar, büyük bayram da yaşar. Nasıl yaşamasın. 25 yıl Türkiye'yle mücadele etmiş, şimdi Türkiye bütün müsteşarlarıyla, devlet yönetimiyle onu karşılıyor. Mahkemeler, savcılar yarış yapıyor tahliye etmek için. Böyle bir şey olur mu? Millet bunu hazmeder mi? Bu tıkanmıştır, sürdürülmesinin yanlış olduğu görülmeye başlanmıştır. Umut ediyorum hükümette görecektir."

Yaşananların sürpriz olmadığına değinen Deniz Baykal, bölgeyle ilgili yeni bir program uygulanmasını önerdi.

Terörün reddedilerek, bölgeye her alanda yatırım götürülmesini öneren Baykal, ancak bunun özel sektörle değil, Cumhuriyet'in ilk yıllarındaki gibi devlet eliyle yapılmasını istedi. Deniz Baykal, bir gazetecinin 'İrtica eylem planı'yla ilgili sorusunu tamamlamasına fırsat bile vermeden, "Hadi bakalım bu kadar yeter. İki konuya girmeyelim." diyerek yoluna devam etti.

Deniz Baykal, daha sonra Yedi Mehmet Restoran'a geçerek CHP'li belediye başkanlarıyla yemek yedi.

Burada, CHP'li Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in doğum günü pasta keserek kutlandı.

cihan



Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,707 µs