'Türkiye ile güzel günlere dönelim' | " /> 'Türkiye ile güzel günlere dönelim' | "/>

En Sıcak Konular

'Türkiye ile güzel günlere dönelim'

25 Ekim 2009 14:24 tsi
'Türkiye ile güzel günlere dönelim' 

İsrail ile tansiyonun yükseldiği bir dönemde konuşan Başbakan Yardımcısı Şalom, "Türkiye ile eski güzel günlere dönmeliyiz. İlişkilerimizin gerilmesi anlamsız" dedi.

İsrail Başbakan Yardımcısı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Silvan Şalom, Türkiye ve İsrail'in "eski güzel günlerine" dönmesi gerektiğini söyledi. İsrailli Bakan, "İlişkilerimizdeki gerginlik çok anlamsız. Türkiye ve İsrail eski güzel günlerine dönmelidir" dedi. ABD'de yaptığı konuşmada Türkiye'nin stratejik kararını verme zamanının da geldiğini dile getiren Şalom, "Türkiye, ya demokratik ve uygar ülkelerle işbirliğine devam etmeli, ya da ikinci sınıf ülkelerle birlikte hareket etmeli. Biz, Türkiye'nin demokratik bir ülke olarak yoluna devam etmesini arzu ediyoruz" sözlerini ifade etti.

"GÜL'LE ÇOK YAKINIZ"
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile aynı dönemlerde dışişleri bakanlığı yaptıklarını ve çok iyi şahsi ilişkilere sahip olduklarını ifade eden İsrailli Bakan, her yıl binlerce İsrailli'nin Türkiye'ye tatile geldiğini belirtti. İki ülke arasında şu an var olan ilişki düzeyinin kendilerini tatmin etmediğini dile getiren Şalom, oysa Türkiye ve İsrail'in çok sayıda ortak çıkarı olduğunu söyledi. Goldstone raporunu da eleştiren İsrailli Bakan, BM İnsan Hakları Konseyi'nde İran, Suudi Arabistan, Küba gibi "insan haklarından anlamayan" çok sayıda ülke bulunduğunu iddia ederek, "Biz, bu raporun kabul edilemez olduğunu her fırsatta söylüyoruz. Goldstone komisyonu henüz yeni şekillenirken, İsrail bu raporun sonuçlarının ne olacağını biliyordu. Komisyonun İsrail'e gelmesine izin vermedik. Rapor o kadar tek taraflı ki Güvenlik Konseyi'ne geleceğine, Cenevre'de İran ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin elinde bırakılmalıdır" dedi. Şalom, raporun Konsey'e gitmesinin barış çabalarına da darbe vuracağını ileri sürdü.

sabah



Bu haber 768 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,913 µs