En Sıcak Konular

DTP'de açılıma mola şoku

25 Ekim 2009 14:09 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın güven bunalımı nedeniyle Almanya’dan beklenen PKK’lıların gelişinin ertelendiği açıklaması DTP’de de şok etkisi yarattı.

DTP’nin 4 Ekim’de yaptığı kongreden sonra oluşan yeni MYK ilk toplantısını dün yaptı. Eşbaşkanlar Ahmet Türk ve Emine Ayna başkanlığında MYK’da; Habur Sınır Kapısı’nda sekizi PKK’lı 34 kişinin karşılanması sırasında yaşananlar ve bu olaylara yönelik kamuoyu tepkisi ve DTP’ye yönelik eleştiriler de masaya yatırıldı.

Barış gruplarının çalışmalarına ilişkin DTP’nin bundan sonra sergileyeceği tavrın da ele alındığı toplantıda özellikle Avrupa’dan gelecek grubun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndan bir gün önce gelmesinin kamuoyunda ters bir tepki yaratacağı belirtilerek, MHP ve CHP’den gelen açıklamaların da provokasyonlara neden olabileceği vurgulandı. Gerilimin daha çok artmaması için yeni gelecek grubun ne şekilde ifade vermesi gerektiği de tartışılan konular arasında yer aldı.

Bu sırada toplantı salonuna Başbakan Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya ilişkin bilgi geldi. Erdoğan’ın Almanya’dan beklenen PKK’lıların gelişinin ertelendiğine ilişkin açıklama DTP’liler arasında şaşkınlık yarattı. Erdoğan’ın sözleri masaya yatırıldı. Hükümetin DTP’ye bilgi vermeden böylesine bir karar alması da eleştirildi. Erteleme kararının siyasi nedenlerle mi yoksa teknik nedenlerle mi verildiğinin bir an önce öğrenilmesi gerektiği vurgulandı. DTP konuyla ilgili yarın basın toplantısı yapacak.

‘Kimsenin burnu kanamadı’

Türk toplantı öncesi yaptığı açıklamada, son günlerde DTP’ye yönelik eleştirileri değerlendirerek, “DTP olmasaydı bu kadar düzenli bir kutlama çıkmayabilirdi. Kimsenin burnu kanamadı. Önemli bir disiplin içinde karşılamalar yapıldı. Partimizin bundaki rolü görülmelidir” dedi. Atatürk Orman Çiftliği’nde İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile yaptıkları ve Bakan Atalay’ın dün açıkladığı toplantıya ilişkin de bilgi veren Türk, “O toplantıda gizli bir şey konuşmadık. Bu işe polis ve asker karışmaz uzak durursa hiçbir olay yaşanmayacağını söyledik Zaten öyle de oldu” diye konuştu.
Partisinin MYK toplantısı çıkışı gazetecilerin, Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarıyla ilgili sorularını yanıtlayan DTP lideri Ahmet Türk konuyu basından öğrendiklerini belirterek, “Bize iletilen bir konu yok. Basından duyduk. Geniş kapsamlı bir açıklama yapacağız” dedi.

Avrupa’daki örgüt yöneticileriyle birlikte yaklaşık 2 saatlik bir toplantı yapan PKK yöneticisi Zübeyir Aydar, toplantı sonrası örgüte yakın ROJ TV’ye çıkarak “Bütün planlamalar yapıldı, şimdi kendileri bunu engelliyorlar. Başbakan’ın açıklamasından sonra konsolosluk belge vermeyeceğini söyledi” dedi.

star



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,027 µs