pizza partisi krizi! | " /> pizza partisi krizi! | "/>

En Sıcak Konular

İncirlik'te pizza partisi krizi!

25 Ekim 2009 11:19 tsi
İncirlik'te pizza partisi krizi! İncirlik Üssü'nde görevli 9 Amerikalı polis, geçtiğimiz günlerde Türk polisini ziyaret ederek pizza ziyafeti verdi. Ancak bu tablo gerilim yarattı...

İncirlik Hava Üssü'nde görevli ABD'li polislerin, Türk karakoluna pizzalı ziyareti kriz çıkardı. Genelkurmay, 'Ajanlık mı yapıldı' şüphesiyle inceleme başlattı. İncirlik Karakolu'nun yapacağı mangal partisine yasak geldi, ABD'nin Wing Komutanlığı uyarıldı.

Adana İncirlik Hava Üssü'nde 39'uncu Wing Komutanlığı'nda görevli 9 Amerikalı polisin, İncirlik Karakolu'na pizzalı ziyareti Genelkurmay'ı kızdırdı. Amerikalı polisler geçtiğimiz gün, İncirlik bölgesinde sorumluluğu jandarmadan devralmaları vesilesiyle İncirlik Polis Merkezi'ne, 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. ABD'li polisler yanlarında Pizza Hut'tan alınmış pizzalar getirdi. Türk polisler karakolun bahçesinde kurulan büyük sofrada ABD'li meslektaşlarıyla pizza yiyerek sohbet etti. ABD'li polislerin ekip şefi Cory Jones 'çuval vakası' gibi krize neden olan olayların geçmişte kaldığını söylerken, İncirlik Polis Merkezi Amiri Başkomiser Kahraman Özkeskin de ABD'li meslektaşlarına karakol bahçesinde mangal partisi vereceklerini söylemişti. 

MANGAL PARTİSİ DE İPTAL
Ziyaretle ilgili Genelkurmay Başkanlığı, İncirlik Üssü'ndeki 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'na 'konuyu inceleyin' talimatı verildi. Genelkurmay, 39'uncu Wing Komutanlığı'na 'Personelleriniz bizden izin almadan hiçbir resmi kurumu ziyaret edemez' uyarısında bulundu. Komutanlık yetkililerinin, İncirlik Polis Merkezi Amiri Başkomiser Kahraman Özkeskin'i Karargah'a davet ederek bilgisine başvurduğu ve yapılması planlanan mangal partisinin iptal etmesini istendiği öğrenildi. Krizin ABD'li polislerin ajanlık yaptığı şüphesi üzerine çıktığı belirtiliyor. İncirlik'teki bütün resmi kurumlar bu nedenle, ABD'lilerle samimiyet kurmamaları yönünde uyarıldı.

'DOSTLUK KURMAK İSTEDİK'
Krize neden olan ABD'li ekip ajanlık suçlamalarını mantıksız bulduklarını belirterek, 'Sadece dostluk kurmak istedik. Ama ne yazık ki böyle asılsız suçlamalar yıllardan beri devam ediyor, 10 yıl Türkiye'de görev yapan bir ABD'linin hiç Türk arkadaşı olmuyor' dedi.

BİLGİLERİ PENTAGON'A AKTARIYORLAR
İsminin açıklanmasını istemeyen 10'uncu Tanker Üssü'nde görevli bir subay, 'Geçmişte yaşanan bir takım olaylar, bu doğrultudaki tedbirlerin sıkı tutulmasına neden oldu. Amerikalıları engelleyemiyoruz. Topladıkları bütün bilgileri raporlar halinde Pentagon'a iletiyorlar. Haberimiz olmadan hiçbir Amerikalı'nın resmi bir kurumu ziyarette bulunmasına izin verilmiyor. Geçmişte de buna benzer krizler yaşanmıştı' diye konuştu.

akşam



Bu haber 975 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,850 µs