En Sıcak Konular

Ahmedinejad:  "2 ay içinde şok olacaksınız!"

0 0 0000 00:00 tsi
Ahmedinejad:  İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, gelecek iki ay içinde bilim, sanayi, tarım, tıp ve özellikle nükleer teknoloji alanında önemli gelişmeler olacağını ve bunları adım adım açıklayacaklarını söyledi.

      İslam Devriminin 28. yıl dönümü dolayısıyla başkent Tahran’daki Azadi Meydanı’nda düzenlenen kutlamalara katılan Ahmedinejad, burada yaptığı konuşmada, ağırlıklı olarak Batılı ülkelerle krize neden olan nükleer program üzerinde durdu.
      BM Güvenlik Konseyinin yaptırım kararından sonra Meclisin hükümete Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) ile ilişkileri gözden geçirmesi ve hatta Nükler Silahların Yayılmasını Önleme Antlaşmasından (NPT) çıkmasına tam yetki verdiğini hatırlatan Ahmedinejad, bu yetkiyi kullanmadıklarını, hukuk çerçevesinde haklarını tam olarak elde etmek istediklerini belirtti.
      Bütün nükleer faaliyetlerinin UAEK kuralları çerçevesinde olduğunu söyleyen Ahmedinejad, "Kurallara en çok bağlı kalan ülke biziz. UAEK müfettişleri hiçbir ülkede İran kadar denetim yapmadılar. Biz hatta nükleer tesislerimizi gazetecilere de açtık. İran, nükleer tesislerini gazetecilere açan tek ülkedir" diye konuştu.
      "Kanunen nükleer enerjiyi barışçıl amaçlı olarak kullanma hakkına sahibiz" diyen Ahmedinejad, İsfahan’da, Natanz’da ve nükleer çalışmaların sürdüğü bütün merkezlerde faaliyetlerin, uranyum zenginleştirme aşaması da dahil devam ettiğini vurguladı.
      Ahmedinejad, "İran’ın nükleer meselesi, teknik ve hukuki bir mesele değil, tamamen siyasi bir meseledir. Bizden nükleer faaliyetlerimizi ve uranyum zenginleştirmeyi durdurmamızı istiyorlar. Onların taleplerini kabul etmedik, kesinlikle etmeyeceğiz" dedi.
      Meydanda toplananlara, "Bugün buraya gelerek ülkenin nükleer enerji hakkını teyit ettiniz. Bu, İran halkı için büyük bir şölendir" diye seslenen Ahmedinejad, gelecek iki ay içinde bilim, sanayi, tarım, tıp ve özellikle nükleer teknoloji alanında önemli gelişmeler olacağını, bunları da adım adım halka açıklayacaklarını kaydetti.
     
     "AIDS’E ÇARE BULDUK"
      İran’ın İslam Devriminden sonra çok alanda ilerlediğini, bilim ve teknoloji alanında ilerlemeler kaydettiğini anlatan Ahmedinejad, İran’ın devrimden önce gelişmemiş ülkeler arasında sayıldığını, ancak şu anda bölge ülkeleri arasında teknolojik açıdan en ileri ülkelerden olduğunu söyledi.
      İranlı bilim adamlarının AIDS hastalığına karşı etkili bir ilaç geliştirdiklerini ifade eden Ahmedinejad, "AIDS hastalığına Batılılar neden oldu, çaresini İran bilim adamları buldu" dedi. Ahmedinejad, bazı özel ilaç üretiminde de dünyanın ilk 10 ülkesi arasında bulunduklarını iddia etti.
      Ahmedinejad, dini lider Ayetullah Ali Hamaney’in sağlık durumuna ilişkin ortaya atılan spekülasyonlar konusunda da, "Düşmanların bazı arzuları var. Dini lider bugün çok sağlıklı bir şekilde ülkeyi yönetiyor. Onlar da bu arzularını Saddam gibi mezara götürecekler" dedi.
     
     NOTLAR
      Binlerce İranlı, İslam Devriminin 28. yıl dönümü kutlamalarına katılmak için kentlerdeki meydanlara döküldü.
      "Amerika’ya ölüm", "İsrail’e ölüm" ve "Nükleer Enerji Hakkımız" sloganlarının atıldığı başkent Tahran’daki kutlamalarda, ABD ve İsrail karşıtlığı, taşınan pankartlara da büyük oranda yansıdı.
      Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın "nükleer konuda önemli açıklamalar" yapacağı düşüncesiyle Azadi Meydanı’nı dolduran İranlılar, hayal kırıklığı yaşadı.
      Ahmedinejad, nükleer kriz konusunda yeni hiçbir açıklama yapmadı.
      "Nükleer şölende" icra edileceği daha önceden açıklanan "nükleer senfoni" de okunmadı.
      Kutlamalara katılanlardan bazıları, şölen havasında geçeceği söylenen programın geçen yıllardan farklı olmadığını ifade ettiler.
      İran’ın diğer şehirlerinde de devrimin yıl dönümü dolayısıyla kutlamalar yapıldı.
      milliyet



Bu haber 252 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,725 µs