En Sıcak Konular

Tüzmen: Şerefsizlerin peşindeyiz!

0 0 0000 00:00 tsi
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, buğday ithal eden sanayicilerinin teminat oranlarının düşürülmesi isteği üzerine, ''Kimse 'sütte ak kaşık' numarası yapmasın. Biraz kendinize de çuvaldızı batırın. Siz kendi aranızdaki ayrık otları temizledikçe, biz de ken

        Teknolojix mağazasının açılış töreninin ardından, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'nde düzenlenen toplantıya katılan Tüzmen, makarna ve un ihracatçılarının sorunlarını dinledi.
      Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Özmen, konuşmasında, ithal ettikleri buğday için yüzde 100 ve yüzde 50 oranında iki farklı kategoride teminat istendiğini anlattı.
      Özmen, şunları söyledi:
      ''Firmalarımız şu ana kadar 15 milyon, 20 milyon dolar gibi teminat verdiler. Libya ile Irak önümüze geldiğinde tıkanmış vaziyetteyiz. Bu oranların yüzde 20, yüzde 15'ler gibi rakamlara çekilmesi bizim şu andaki performansımızın stabil şekilde devamını sağlayacaktır. Bu konuda gereğinin yapılmasını rica ediyoruz.'' Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürü Ali Boğa, yıllık 1 milyon doların üstünde ihracat yapan firmalara yüzde 25 teminat yapabileceklerini düşündüklerini bildirdi.
     
     ''YÜZDE 25 FENA BİR ORAN DEĞİL''
      Daha sonra konuşan Devlet Bakanı Tüzmen, Türkiye'nin ihracatında un ihracatının son dönemlerde ciddi artış gösterdiğini söyledi.
      Tüzmen, şöyle devam etti:
      ''Siz diyorsun ki, dahilde işleme izin belgesini biz ilk önce getirelim, ondan sonra ihracatını yapalım. Onlar da diyor ki, ilk önce ihracatlarını yapsınlar görelim, ondan sonra istedikleri kadar onlara ithalat yaptıralım diyorlar. Ana konu bu.
      Bende isterim sıfır teminatla bu işi yapın ama mümkün değil. Tarım Bakanlığı ile görüşüyoruz; onların verdiği bu, bence yüzde 25 fena bir oran değil.'' GTO Başkanı Mehmet Aslan'ın, büyük ihalelere giren firmalar için yüzde 25'in çok tuttuğunu belirterek, ''Yüzde 25'i tavan yapsak'' isteği üzerine Bakan Tüzmen, bu aşamada onu yapmanın zor olduğunu belirtti.
     
     ''BİRAZ KENDİNİZE ÇUVALDIZI BATIRIN''
      Tüzmen, devamla şunları kaydetti:
      ''Bu tür riskli pazarlar gerçekten istediğimiz şekle kavuşmaya başladıkça biz de zaman içinde teminatı azaltırız. İşlemlerin hepsini elektronik ortamda yaptığımız için size çok fazla teminat yükü olmayacak. Çöze çöze gidersiniz. Başka çare yok. Öbür türlü maalesef aramızda bazı arkadaşlar aldıklarını iç piyasada sattıkları için ondan sonra gerek maliyede gerek Tarım Bakanlığı ile büyük sıkıntılar içerisine giriliyor. Bunları da yapanları siz biliyorsunuz. Biraz kendinize de çuvaldızı batırın.
      Burada dürüstlüğü tekrar moda haline getireceğiz. Düzgün çalışan arkadaşlarla beraber ben sizin işlerinizi çözerim. Ama, böyle eğri büğrü, usulüne göre kağıt almak için sağa sola hamle yaparsanız karşınızda beni bulursunuz. Hiç eyvallahım yok.''
     
     ''ŞEREFSİZLERİN PEŞİNDEYİZ''
      Bugün, Cumhuriyet tarihinin tek partide en büyük eroin operasyonunu açıkladığını, Kapıkule'de 28 milyon dolarlık eroin yakalandığını anımsatan Tüzmen, şöyle konuştu:
      ''Sizler yataklarınızda uyurken biz bu şerefsizlerin peşindeyiz. Onun için düzgün çalışalım. Ben, neyin ne olduğunu biliyorum. Senelerdir bu işlerin içindeyim. Kimse 'sütte ak kaşık' numarası yapmasın. Beraberce, elimizden geldiği kadar düzgün bir şekilde bu işi yapalım. Sistemlerimiz zaten oturdu. Hem bütün ihracat işlemlerinde, ithalat işlemlerinde ve gümrük işlemlerinizde siz kendi aranızdaki ayrık otları temizledikçe, biz de kendi aramızdaki ayrık otlarını temizler, işi kökünden çözeriz.'' AK Parti Milletvekilleri Ahmet Uzer ve Mehmet Sarı, Vali Süleyman Kamçı, Emniyet Müdürü Ali Yılmaz'ın yanı sıra Beşler Makarna Genel Müdürü Kemal Çakmak'ın aralarında bulunduğu sanayicilerin katıldığı toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.



Bu haber 326 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,081 µs