En Sıcak Konular

Tuncay Özkan'ın kitaplarını kim basıyor dersiniz!

0 0 0000 00:00 tsi
Tuncay Özkan'ın kitaplarını kim basıyor dersiniz! Tuncay Özkan, AK Partiler ve Başbakan Erdoğan’a ettiği hakaretlerle, hayatının hiçbir döneminde olmadığı kadar "meşhur” şu sıralar. Ama yayıncısı AKP milletvekili...

Tuncay Özkan; bilirsiniz… Medya ve siyasetin yeni yüzü bu zat, hanidir. Kartel medyalarında yaptığı turların ardından kapağı attığı/kurduğu tv kanalı Kanaltürk’te özellikle de inançlı insanlara, AK Parti’ye ve onun Genel Başkanı ve ülkenin Başbakanı olan Erdoğan’a demediğini bırakmıyor. Özkan’ı bu da kesmemiş olacak ki, bir de miting miting, panel panel geziyor.

Hatırlayınız, CHP’nin İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen bir pa-nelde neler söylediğini, “Artık yer altından yer üstüne çıkın” tavsiyesinde bulunan Özkan, “Kongreye kadar sokak organizasyonları yapmazsa gençlik kolları başkanını devirin. Sokaklara çıkıp sesinizi duyurmalısınız. Televizyonumun kameraları sizin yanınızda. “Kanalım emrinizdedir”

Tuncay Özkan, ayrıca yazar da. Bir yazar olarak tabii bir yayıneviyle de çalışıyor. Bu hikâyedeki ilginçlik de tam da burada zaten. AK Parti’ye karşı neredeyse her gün darbe çağrısı yapan Özkan’ın kitaplarını AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Faruk Bayrak basıyor. MİT’in Gizli Tarihi, Abdullah Öcalan Neden Verildi? Nasıl Yakalandı? Ne olacak? Bush ve Saddam’ın Gölgesinde; Entrikalar Savaşı, CIA Kürtleri.

Evet, Özkan bir yandan kendi ekranında, mitinglerde, toplantılarda karizmasını parlatıyor, doğal olarak kendisine yönelik ilgi artıyor, kitapları da aynı ilgiden pay alıyor. Merak edenler için belirtelim; Tuncay Özkan’ın kitaplarının ilk baskıları 2003, 2004 ve 2005 tarihlerini taşıyor. Yeni yeni baskılar da yapılıyor, haliyle her biri için kabarık telif ücretleri alıyor.

Özkan’ın Uğur Mumcu’yu anma etkinlikleri çerçevesinde Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen toplantıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında söylediklerine bakalım: “Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasına ne tarih, ne iktisat bilgisi, ne de Türkiye bilgisi ile terbiyesi yeterli. Türkiye’nin çözüm reçetesi AK Parti’yi engellemek. Türkiye’ye sahip çıkmak ve yeni bir Türkiye kurmak için yobazlar tarafından siyasal ve sosyal hayatın değiştirilmesinin engellenmesi gerekiyor”.

Mütercimler de Arınç'a takmıştı

Tuncay Özkan’dır, söyler. AK Parti’li yayınevinin Özkan’ın kitaplarını basmasına şaşmamak gerek belki. İşte aynı yayınevinin bir diğer ‘ilginç’ ismi; Erol Mütercimler. O da, Alfa Yayın Grubu’nda kitapları yayınlanan yazarlardan birisi. İlk göze çarpmışlığını; basın tarihinin nadir gördüğü bir öfke ve hakaret haberciliği/programcılığını benimseyen Uzanlar’a ait Star Grubu’nun televizyonunda yapmıştı Erol Mütercimler. TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın eşi Münevver Arınç’la 2002 yılının son haftasında Esenboğa’dan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i uğurlamaya gittiği gün Star TV’de yaptığı değerlendirmede, Arınç çiftine ağır hakaretlerde bulunmuş, sözleri bazı gazetelere de yansımıştı. Erol Mütercimler, “Gelibolu 1915” isimli kitabında ise Çanakkale Anıtı’ndaki düzenlemeler nedeniyle Çevre ve Orman Bakanlığı yetkililerini ağır bir dille eleştirmiş; konu Bakan Osman Pepe’nin milletvekili Mehmet Faruk Bayrak’ı uyarmasına kadar varmıştı. 

Mehmet Faruk Bayrak, Gerçek Hayat’a, yayınevi ile yakından ilgilenmediğini, uzağında kaldığını söyledi; “Sahibiyim ama yönetimde değilim.” Bayrak, yayınevinin politikasına, hangi yazarlarla anlaştığına da karışmıyor, Özkan’ın kitaplarını basmış olmanın, siyasetini etkilemediğini belirtiyor.. 

Yayınevi yöneticileri ise meseleye sadece ‘ticari’ açıdan baktıkları için, yazar seçiminde sağ-sol ayrımı yapmadıklarını söylüyor; “Yaptığımız, profesyonel ticaret.”  

Özkan'ın AKP'ye yönelik sözleri

* Hiç bir din faşisti, hiç bir yobaz siyasetçi, hiç bir satılık adam Türkiye’yi, bizi bitiremez

* Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasına ne tarih, ne iktisat bilgisi, ne de Türkiye bilgisi ile terbiyesi yeterli

* Türkiye’ye sahip çıkmak ve yeni bir Türkiye kurmak için yobazlar tarafından siyasal ve sosyal hayatın dinselleştirilmesinin engellenmesi gerekiyor

* 28 Şubat ile 50’li yıllardan beri başlayan dinselleşme sürecine dur denilmiştir. 28 Şubat yobazlara karşı yapıldı.

* Tayyip’ten kurtulmak için, işsizlik, açlık, vatanın yurdun satılması, vurgun, hırsızlık, yolsuzluk, Ali Dibo düzeni, onun için erken seçim isti-yoruz. Biz ne istiyoruz, ne zaman isti-yoruz, Nisan ayında istiyoruz. Neden istiyoruz? Katiller demokrasisi, hırsızlar düzeni yok olsun diye isti-yoruz.

* Sen dört yılda katiller demokrasisi, hırsızlar düzeni kurdun, onu yıkmak için. Sen 4 yılda 128 milyar dolar parayı yandaşlarının cebine hortumladın, onu kursağından kuruş kuruş almak için.

* Gazeteci: Sizce kendi tabanı (Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasını) niye istemiyor? Özkan: Mallarını bili-yorlar da ondan.

* Ya ben de böyle mağdur olmak istiyorum... Hakkında boyu kadar yolsuzluk dosyaları olan, muhtar olamaz denilen biri şimdi cumhurbaşkanı oluyor. Bu nasıl bir mağduriyettir, var mı böyle ucuz kahramanlık.

* Sanmayın ki bu faşistler gitmez geldikleri gibi giderler Tayyip seni Çankaya’ya çıkartmamak boynumuzun borcu, Çankaya’nın önüne barikat kuracağız.

* Testi kırılsın AKP defolsun.

* Katiller demokrasisi, hırsızlar düzeni kurdular, bizim alın terimizi çaldılar, hesap soracağız.

* Türkiye erken seçim istiyor. AKP iktidarından kurtulmak için istiyor. Şu bayrakları bayrak yapan kan var ya. Onun onurundan yoksunlar.

* Bana davalar açıyor. Bu ülkenin hukuku beni koruyamazsa hapislerde yatmaya, işkenceler görmeye razıyım. Yeter ki vatan kurtulsun. Bir Tuncay gider, 50 bin Tuncay gelir.

* Onlar defolup gitsinler, cehennemin dibine kadar gitsinler.

* Bu din faşizmine karşı durmalıyız.

* Allah’ım ihale ver diyorlar. Allah’ımızı çaldılar, onlardan önce Allah’ımızı geri alacağız.”

Gerçek Hayat



Bu haber 452 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,877 µs